UNICEF: krizių regionuose auga smurtinių nusikaltimų prieš vaikus skaičius | kl.lt

UNICEF: KRIZIŲ REGIONUOSE AUGA SMURTINIŲ NUSIKALTIMŲ PRIEŠ VAIKUS SKAIČIUS

Praėjusį dešimtmetį, UNICEF duomenimis, konfliktų zonose smarkiai išaugo smurtinių nusikaltimų prieš vaikus skaičius. 2018 metais Jungtinės Tautos šiuose regionuose užregistravo daugiau kaip 24 000 nusikaltimų prieš nepilnamečius, pranešė JT Vaikų fondas. Tarp jų yra nužudymai, suluošinimai, seksualinis smurtas ir pagrobimai.

Šių užregistruotų nusikaltimų skaičius 2018-aisiais buvo daugiau nei pustrečio karto didesnis nei dar 2010 metais. Baigiasi „mirtinas vaikams dešimtmetis“, konstatavo UNICEF. Per praėjusius dešimt metų JT užfiksavo iš viso daugiau kaip 170 000 sunkių smurtinių nusikaltimų prieš vaikus krizių teritorijose. Tai atitinka 45 tokius nusikaltimus per dieną.

Vien tik 2018 metais, UNICEF duomenimis, konfliktų zonose buvo nužudyta arba suluošinta daugiau kaip 12 000 vaikų. Šiais metais smurto prieš nepilnamečius šiuose regionuose nemažėjo. Pirmąjį metų pusmetį JT krizių regionuose jau užregistravo daugiau kaip 10 000 smurto aktų prieš nepilnamečius.

Skaičiaus didėjimas, pasak UNICEF, iš dalies susijęs ir su pastaraisiais metais išaugusiomis pastangomis fiksuoti tokius nusikaltimus. Tačiau organizacija mano, kad padidėjo ir prieš vaikus vykdomų nusikaltimų skaičius.

Konfliktai pasaulyje tęsiasi vis ilgiau, per juos praliejama vis daugiau kraujo, todėl auga nepilnamečių žuvusiųjų skaičius, sakė UNICEF vadovė Henrietta Fore. Ypač sudėtinga vaikų situacija šiuo metu, be kita ko, yra Sirijoje, Konge ir Jemene. UNICEF paragino labiau saugoti vaikus krizių teritorijose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS