Uždaryti Maljorkos paplūdimiai: į jūrą pateko išmatų | kl.lt

UŽDARYTI MALJORKOS PAPLŪDIMIAI: Į JŪRĄ PATEKO IŠMATŲ

  • 5

Tie, kurie šiuo metu skrenda atostogauti į Maljorką, kai kuriose salos vietose turės apsieiti be maudynių. Mat Ispanijos valdžios institucijos dėl bakterijų uždarė kelis paplūdimius. Draudimų prisireikė, nes po smarkaus lietaus į jūrą pateko... fekalijų. Šio draudimo nesilaikantiems gresia ir sveikatos sutrikimai, ir kai kas daugiau. Plačiau apie tai – LNK reportaže.

Vieni poilsiautojai tik iš gelbėtojų sužino, kad vanduo čia užterštas.

„Šlykštu. Gerai, kad mes neįlipome į vandenį“, – kalbėjo viena poilsiautoja.

Dėl gausių kritulių kanalizacijos persipildė, tad nuotekos ir išmatos buvo tiesiog išplautos į jūrą. Todėl vietos valdžia paplūdimius uždarė.

„Labai norėjome išsimaudyti jūroje. Deja, to dabar padaryti negalėsime. Ką padarysi, turėsime eiti į baseiną viešbutyje“, – apgailestavo poilsiautojas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Kai išgirdau apie tai, pasišlykštėjau“, – teigė kita moteris.

„Mums buvo pasakyta, kad galime eiti toliau, bet žinote, erzina, kai norint išsimaudyti, reikia eiti labai labai toli“, – sakė kitas vyras.

Pasirodo, maudytis ne tik šlykštu, bet ir pavojinga. Gelbėtojai patvirtino, kad vandenyje yra kenksmingų bakterijų. Blogiausiu atveju jos gali sukelti rimtų infekcijų. Visiems, kurie nesilaikys draudimų maudytis ir vis tiek lips į vandenį, gresia nemažos baudos.

Pareigūnai nuolat ima vandens mėginius, kad išsiaiškintų, kada poilsiautojai vėl galės mėgautis jūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Ccc

Nu jus ir isradyngi zurnaluugos fantazijai nera ribu...

Anonimas

Vėl vokiečiai I jūrą prišiko....

Senukas

Buvo pas mus lygtai pal
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS