Užfiksavo: į Lenkiją migrantai veržėsi jėga, tarp jiems padėjusių – ir baltarusiai | kl.lt

UŽFIKSAVO: Į LENKIJĄ MIGRANTAI VERŽĖSI JĖGA, TARP JIEMS PADĖJUSIŲ – IR BALTARUSIAI

  • 13

Lenkijos sienos apsaugos tarnyba pranešė, kad sekmadienio, spalio 24 dienos vakarą, agresyviai nusiteikusi 60 migrantų grupė bandė įsiveržti į Lenkiją iš Baltarusijos.

Kaip teigiama, migrantai, ginkluoti pagaliais, į Lenkijos pasieniečius ir karius mėtė akmenis. Vienam kariui užsienietis į veidą trenkė pagaliu, kitam – akmeniu.

Po incidento abu nukentėjusiuosius teko perduoti į medikų rankas ir išvežti į ligoninę Baltstogėje. Tačiau po apžiūros kariai buvo išleisti gydytis į namus, jų gyvybei pavojus negresia.

Lenkijos sienos apsaugos tarnybos atstovų duomenimis, lengvai sužaloti buvo ir pasieniečiai, tačiau jiems gydytojų pagalbos neprireikė.

Laimė, migrantams nepavyko įsibrauti į Lenkiją. Tačiau pasieniečiai teigė agresyvioje  jų minioje matę ir civiliais drabužiais vilkinčius baltarusių karius, kurie žirklėmis bandė perkirpti koncertiną.

Toks incidentas esą nebuvo vienintelis – šeštadienį, užsieniečiai taip pat bandė prasibrauti į Lenkiją. Maždaug 70 žmonių ir tada elgėsi agresyviai – netrūko ir tokių, kurie svaidė akmenis. Tačiau ir jiems į Lenkiją įsiveržti nepavyko.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Salin jabatkas

Aisku, kad jei jabatkos ir toliau tai darys, lenkijos armija gins Lenkijos siena nuo teroristu ir bus mirciu tarp jabatku ir gal migrantu. Ko tuebut noretu batka.

reikia saudyt --tiesiai y snukius

uzpuolikams ....nesvarbu ar ten bulbasai ar islamistai teroristai...

Didesnio demokratijos nuopolio neesu matęs

Į suverenę šalį, pro pažymėtą sieną ir apygliuotas užtvaras veržiasi ginkluoti terorisrai. Mėto akmenis, sužeidžia pareigūnus. O pareigūnai pamina konstituciją, pažeidžia priesaiką ir ginklu negina tėvynės. Ar kas nors, kokiais nors laikais yra matęs tokių dalykų? Negi niekas nepastatys prie sienos ten dirbusių tėvynės išdavikų, jų vadovų? Tuomet jau tos šalies nėra.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS