Užfiksuoti siaubingi vaizdai: teroristai ėmė šaudyti bažnyčioje | kl.lt

UŽFIKSUOTI SIAUBINGI VAIZDAI: TERORISTAI ĖMĖ ŠAUDYTI BAŽNYČIOJE

  • 6

Stambule, kaip įtariama du „islamo valstybės“ teroristai, įsibrovė į nedidelę katalikišką bažnyčią ir ėmė šaudyti. Žuvo vienas žmogus, bet aukų galėjo būti gerokai daugiau, jei teroristo ginklas nebūtų užsikirtęs. 

Nedidelės šventosios Marijos bažnytėlės, veikiančios Stambule, saugumo kameros nufilmavo žudynes. Du kaukėti jaunuoliai įsiveržė į bažnyčią ir vienas iš jų, ginkluotas pistoletu, ėmė šaudyti į žmones.

Bažnyčioje buvo apie 40 lankytojų, tarp jų Lenkijos generalinis konsulas su visa šeima. Tik laimingo atsitiktinumo dėka teroristo ginklas užsikirto ir jis spėjo paleisti tik dvi kulkas. Deja, viena jų mirtinai sužalojo 52 vyrą. Antrasis teroristas saugojo duris, pro kurias abu užpuolikai paspruko.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pats paskambino išreikšti užuojautą bažnyčios kunigui Antonui Bulajui ir konsului Vitoldui Lesniakui. 

„Deja, tokių žudikų atsiranda visur ir, deja, tokie žudikai verčia būtent nekaltus žmones mokėti tokią kainą. Šiuo metu mūsų policijos pajėgos yra sutelkusios visas pastangas ir aš tikiu, kad užpuolikas bus greitai sugautas“, – teigė Turkijos prezidentas.

Per parą turkų saugumas ir Stambulo policija sulaikė apie 50 įtariamųjų – daugiausiai susijusių su radikalių pažiūrų islamistais, tarp jų ir du žmones, įtariamus bažnyčios užpuolimu.

„Abu įtariamieji nužudymu, buvo sulaikyti per reidą jų gyvenamose vietose. Norėčiau pareikšti, kad įtariamieji yra užsienio piliečiai. Manome, kad šie du užsieniečiai, vienas iš Tadžikistano, kitas iš Rusijos, yra „Islamo valstybės“ nariai“, – sakė Turkijos vidaus reikalų ministras Ali Yerlikaya.

Turkijos valdžia vengia konkrečiau komentuoti šį įvykį ir draudžia tai daryti vietos žiniasklaidos priemonėms – tai jau gana įprasta praktika Turkijoje per radikalių pažiūrų islamistų ir kitus teroro išpuolius.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Juozas

Jei ginklas užsikirto, tikrai Dievas yra ..

!!!!!

Tai kad turku tas erdoganas pats YRA Radikalus islamistas !!! Ir dar rekia teroristai uzpuole Ar YRA geras muslis NERA!!! Ko jie b- let lenda PRIE krikscioniu ,ka krikscionys jiems DARO ??? O gal pyksta kad pirstu siknos nesivalom

To,, patriotui,,

O Putino ,Stalinoskerdikai-skaistumo isikunijimas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS