Užpustytas Stambulo oro uostas sugrįžta į gyvenimą | kl.lt

UŽPUSTYTAS STAMBULO ORO UOSTAS SUGRĮŽTA Į GYVENIMĄ

Stambulo oro uostas – judriausias Europoje – palaipsniui atnaujina normalų darbą po jį paralyžiavusios pūgos, trečiadienį pranešė oro bendrovės „Turkish Airlines“ vadovas.

Stambulo oro uostas pirmadienį buvo uždarytas pirmą kartą nuo 2019 metų, kai perėmė „Turkish Airlines“ skrydžių centro vaidmenį iš Ataturko (Atatiurko) oro uosto.

Keleiviai socialiniame tinkle „Twitter“ skundėsi, kad Turkijos kelionių pareigūnai reguliariai neskelbia informacijos, kad prastai aptarnaujami klientai. Kai kurie keleiviai skandavo „Mums reikia viešbučio“.

Antradienį oro uostas aptarnavo vos kelis skrydžius, daugiausia susijusius su atskrendančiais transatlantinių reisų lėktuvais.

Tačiau pareigūnai sakė, kad trečiadienį iki 13 val. (12 val. Lietuvos laiku) oro uoste turi nutūpti ar iš jo pakilti 131 vidaus ir tarptautinių reisų lėktuvas, todėl didžiulis atsilikimas turi sumažėti.

„Skrydžiai palaipsniui pradeda grįžti į normalias vėžes“, – tviteryje parašė „Turkish Airlines“ vadovas Bilalas Eksi (Bilalas Ekšis).

Oro uosto pareigūnai naujienų agentūrai AFP sakė, kad sniegas nuvalytas tik nuo vieno iš trijų kilimo ir tūpimo takų ir kad toliau šalinamas ledas.

Savaitgalį Stambulą pasiekusi pūga 16 mln. gyventojų turinčiame mieste paralyžiavo eismą ir svarbias paslaugas. Kai kuriose miesto vietose sniego dangos storis siekė 85 centimetrus.

Pareigūnai ragino gyventojus nesinaudoti privačiais automobiliais, nebent būtų išties būtina. Universitetai buvo uždaryti iki pirmadienio, autobusams iki trečiadienio ryto buvo draudžiama įvažiuoti į miestą ar iš jo išvažiuoti.

Tačiau daugiausiai dėmesio teko Stambulo oro uostui, prezidento Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) kartą pavadintam „šalies pasididžiavimu ir pavyzdžiu pasauliui“.

Švytintis stiklo ir plieno oro uostas – vienas iš didžiulių per du R. T. Erdogano valdymo dešimtmečius pastatytų projektų – pernai aptarnavo 37 mln. keleivių ir antrus metus iš eilės buvo judriausias Europoje.

Tačiau oponentai kritikuoja oro uosto vietą netoli Juodosios jūros pakrantės, 35 km nuo miesto centro. Toje vietoje palyginti dažnai tvyro rūkas, pučia stiprūs vėjai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS