V. Janukovyčius Ukrainoje jam paskelbtą nuosprendį vadina neteisėtu | kl.lt

V. JANUKOVYČIUS UKRAINOJE JAM PASKELBTĄ NUOSPRENDĮ VADINA NETEISĖTU

  • 1

Buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius ukrainiečių teismo jam paskelbtą nuosprendį byloje dėl valstybės išdavystės pavadino neteisėtu ir politiškai motyvuotu, be to, apkaltino 2014 metų Maidano revoliucijos organizatorius šaudžius į žmones.

„Nuosprendis buvo parašytas diktuojant valdžiai, ir tas spaudimas... teismui buvo beprecedentis. Nuosprendis neturi nieko bendra su įstatymu: vieni pažeidimai. Viskas paremta melu ir neapykanta“, – trečiadienį Maskvoje žurnalistams sakė V. Janukovyčius.

Jis taip pat apkaltino Maidano sukilimo organizatorius 2014 metais mitingavusių žmonių šaudymu.

„Sušaudymus Maidane organizavo Maidano organizatoriai. Yra nepriklausomų žurnalistų tyrimai, kurie tarpusavyje niekaip nesusiję ir kurie tai patvirtina“, – pareiškė jis.

V. Janukovyčius iš Ukrainos pabėgo 2014 metų vasarį po vadinamosios Maidano revoliucijos Kijeve, per kurią vykstant prokremliško režimo saugumo pajėgų susirėmimams su demonstrantais žuvo dešimtys žmonių.

2014-ųjų vasario 22-ąją Aukščiausioji Rada patvirtino, kad V. Janukovyčius nusišalino nuo konstitucinių prezidento įgaliojimų ir nebeina savo pareigų. Dėl šios priežasties buvo paskirti pirmalaikiai prezidento rinkimai, kuriuos laimėjo Petro Porošenka.

Vėliau paaiškėjo, kad V. Janukovyčius yra Rusijoje, kur gavo laikiną prieglobstį.

Šių metų sausio 24 dieną Kijevo Obolonės rajono teismas už akių nuteisė V. Janukovyčių 13 metų kalėti. Eksprezidentas nuteistas už valstybės išdavimą ir „pagalbą vykdant agresyvų karą“ prieš Ukrainą.

GALERIJA

  • V. Janukovyčius Ukrainoje jam paskelbtą nuosprendį vadina neteisėtu
  • V. Janukovyčius Ukrainoje jam paskelbtą nuosprendį vadina neteisėtu
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Taip

Janukovyčius teisus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS