V. Putinas pareiškė užuojautą dėl J. Prigožino lėktuvo katastrofos | kl.lt

V. PUTINAS PAREIŠKĖ UŽUOJAUTĄ DĖL J. PRIGOŽINO LĖKTUVO KATASTROFOS

  • 14

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė užuojautą dėl trečiadienį įvykusios lėktuvo katastrofos, per kurią, kaip manoma, žuvo „Wagner“ samdinių vadas Jevgenijus Prigožinas, pavadindamas įvykį tragedija.

Šiuo metu tiriama, kas sukėlė trečiadienio avariją, kuri įvyko praėjus lygiai dviem mėnesiams po trumpai trukusio „Wagner“ maišto prieš Maskvos karinę vadovybę.

„Pirmiausia noriu pareikšti nuoširdžią užuojautą visų aukų šeimoms“, – sakė V. Putinas, apibūdindamas J. Prigožiną kaip žmogų, kuris padarė rimtų klaidų, bet pasiekė rezultatų.

„Prigožiną pažįstu labai seniai, nuo dešimtojo dešimtmečio pradžios. Jis buvo sudėtingo likimo žmogus, savo gyvenime padarė rimtų klaidų, bet pasiekė teisingų rezultatų“, – teigė V. Putinas.

Jis paminėjo J. Prigožino darbą Afrikoje, kur „Wagner“ vadas tvirtino buvęs anksčiau šią savaitę ir kur samdinių grupė turi nemažai karinių pajėgų.

„Kiek žinau, jis tik vakar grįžo iš Afrikos ir ten susitiko su kai kuriais pareigūnais“, – teigė V. Putinas.

Jis nurodė, kad pradėtas avarijos tyrimas ir kad jis užtruks.

„Jis bus atliktas visapusiškai ir užbaigtas. Dėl to nėra jokių abejonių“, – sakė V. Putinas, filmuotoje medžiagoje matomas susitikime su Rusijos įvestu Donecko srities vadovu Denisu Pušilinu.

Avarijos, per kurią žuvo keli J. Prigožino artimiausios aplinkos žmonės, aplinkybės paskatino įnirtingas spekuliacijas apie galimą nužudymą.

Po to, kai birželį „Wagner“ pradėjo sukilimą, kuris buvo laikomas didžiausiu iššūkiu V. Putino galiai nuo pat jo atėjimo į valdžią, V. Putinas pavadino J. Prigožiną išdaviku.

Tarp žuvusiųjų per avariją buvo Dmitrijus Utkinas – dešinioji J. Prigožino ranka, vadovavusi „Wagner“ operacijoms ir, kaip įtariama, tarnavusi Rusijos karinėje žvalgyboje.

V. Putinas teigė, kad per avariją žuvę „Wagner“ nariai svariai prisidėjo prie Maskvos puolimo Ukrainoje ir juos siejo bendras tikslas.

„Mes tai prisimename, žinome ir niekada to nepamiršime“, – sakė V. Putinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

versija

Ar prigozinas zuvo ? dar ne atlioko dnr testu o visi loja,gal jis afrikoi po palme guli su mulate

dejavu

barstydamas pelenais galva pravirko krokodilo asaromis...

Senukas

Šlykštus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS