V. Putinas ragina užtikrinti nuolatinį humanitarinės pagalbos pristatymą Gazos Ruožui | kl.lt

V. PUTINAS RAGINA UŽTIKRINTI NUOLATINĮ HUMANITARINĖS PAGALBOS PRISTATYMĄ GAZOS RUOŽUI

  • 4

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį per pokalbį telefonu su Brazilijos kolega Luizu Inacio Lula da Silva (Luisu Inasiju Lula da Silva) paragino užtikrinti netrukdomą humanitarinės pagalbos patekimą į Gazos Ruožą, pranešė Kremlius.

Abu vadovai „išreiškė didelį susirūpinimą dėl didėjančio civilių aukų skaičiaus ir pabrėžė, kad labai svarbu kuo greičiau nutraukti ugnį, evakuoti užsienio piliečius iš Gazos Ruožo ir užtikrinti netrukdomą humanitarinės pagalbos patekimą į anklavą“, sakoma Kremliaus pranešime.

Jungtinių Tautų skaičiavimais, 2,4 mln. Gazos Ruožo gyventojų poreikiams patenkinti kasdien reikia apie 100 sunkvežimių, nes dėl masinio „Hamas“ puolimo įsiplieskusios kovos jau nusinešė tūkstančius gyvybių, o daugiau kaip milijonas buvo priversti palikti namus.

Trečia pagalbos palestiniečiams vilkstinė nuo karo pradžios spalio 7 dieną pirmadienį įvažiavo į apsiaustą Gazos Ruožą iš Egipto. Ją sudarė daugiau nei kelios dešimtys sunkvežimių

Jungtinės Valstijos pažadėjo užtikrinti, kad į Gazos Ruožą, kur Izraelis nutraukė vandens, elektros ir degalų tiekimą, būtų nuolat tiekiama pagalba.

V. Putinas ir L. I. Lula da Silva taip pat aptarė neatidėliotinas ir veiksmingas priemones, kurios galėtų būti pateiktos JT, kur Brazilija šį mėnesį rotacijos tvarka pirmininkauja Saugumo Tarybai, pranešė Kremlius, tačiau nepateikė išsamesnės informacijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Pakrante

Tas ruskiu padla jau ir taip greit nusprogs,galės skambinti Šėtonui !

Tai

Tas ruskiu pedofilas dar gyvas keista

Jūra

Vatnike važiuok į rodina
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS