V. Putinas: Rusija intensyvins atakas Ukrainoje | kl.lt

V. PUTINAS: RUSIJA INTENSYVINS ATAKAS UKRAINOJE

  • 0

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pareiškė, kad Maskva intensyvins smūgius kariniams taikiniams Ukrainoje.

Tai jis sakė po beprecedentės šeštadienio atakos Rusijos Belgorodo mieste, kai žuvo 24 ir buvo sužeista dar per 100 žmonių. Ataka buvo surengtą kitą dieną po didžiulės Rusijos atakos prieš Ukrainos miestus, kai žuvo mažiausiai 49 žmonės.

„Intensyvinsime smūgius; už jokį nusikaltimą prieš civilius tikrai neliks nenubausta“, – sakė V. Putinas, lankydamasis vienoje karinėje Maskvos ligoninėje.

Anot jo, Rusijos pajėgos taikysis į „karinius objektus“ Ukrainoje.

„Darome tai šiandien, o rytoj darysime toliau“, – sakė V. Putinas, jo karui Ukrainoje tęsiantis jau beveik dvejus metus.

Tuo tarpu Kyjivas pirmadienį paskelbė, kad Rusija Naujųjų metų naktį į Ukrainą paleido rekordiškai daug – 90 – dronų ir kad 87 iš jų buvo numušti.

V. Putinas smūgį Belgorodui pavadino teroristine ataka ir pakartojo savo teiginį, kad Vakarai naudojasi Ukraina savo problemoms su Rusija spręsti.

Jis apkaltino Ukrainos pajėgas, kad prieš Naujuosius metus jos taikėsi „pačiame miesto centre, kur vaikščiojo žmonės“, ir teigė, kad jos „tyčia smogė civiliams gyventojams“.

V. Putino teigimu, Rusija užsitęsusiame kare turi strateginę iniciatyvą.

„Bet kokiu atveju, mane informavo būtent taip“, – sakė jis.

V. Putinas taip pat teigė, kad Maskva nori užbaigti beveik dvejus metus besitęsiantį konfliktą „kuo greičiau“, bet „tik mūsų sąlygomis“, pranešė Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS.

Jis pakartojo savo teiginį, esą Vakarai naudojasi Ukraina, kad „išspręstų savo problemas“ su Rusija.

Gairės: karas Ukrainoje, karas, Vladimiras Putinas, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS