V. Putino patikėtinis pripažino: karas vyksta ne pagal planą | kl.lt

V. PUTINO PATIKĖTINIS PRIPAŽINO: KARAS VYKSTA NE PAGAL PLANĄ

Rusijos Nacionalinės gvardijos vadovas Viktoras Zolotovas pripažino, kad karinė operacija Ukrainoje vyksta lėčiau nei planuota, praneša agentūra „Reuters“.

Šis prezidento Vladimiro Putino patikėtinio pripažinimas yra iki šiol stipriausias viešas patvirtinimas iš Rusijos vadovybės žiedo, kad įvykiai Ukrainoje klostosi ne pagal planą. „Noriu pasakyti, kad taip, ne viskas einasi taip greitai, kaip norėtųsi“, – pareiškė V. Zolotovas komentaruose Nacionalinės gvardijos portale. Kiti aukšti Rusijos atstovai, pavyzdžiui, gynybos ministras Sergejus Šoigu, iki šiol visad pabrėžė, kad operacija vyksta pagal planą.

V. Zolotovas dėl lėtesnės pažangos kaltino kraštutines dešiniąsias jėgas Ukrainoje, kurios naudojasi civiliais kaip gyvuoju skydu. Šis kaltinimas iš Rusijos pusės jau skambėjo ne kartą ir buvo atmestas Ukrainos.

„Tačiau mes žingsnis po žingsnio einame savo tikslo link. Ir pergalė bus mūsų“, – pabrėžė V. Zolotovas.

JAV ir jų europietės sąjungininkės mano, kad Rusija neįvertino Ukrainos ryžto pasipriešinti agresijai. Rusijos vadovybė kalba ne apie karą Ukrainoje, o apie karinę specialiąją operaciją, kurios tikslas yra demilitarizuoti ir denacifikuoti kaimyninę šalį.

Viktoras Zolotovas ir Vladimiras Putinas/Scanpix nuotr.

V. Zolotovas yra įtakingas saugumo pareigūnas. Jis yra buvęs V. Putino patarėjas saugumo klausimais. Dabar jis vadovauja Nacionalinei gvardijai. Tai savotiškos vidaus specialiosios pajėgos, kurioms priklauso ir riaušių policija bei kiti daliniai. Nacionalinė gvardija yra tiesiogiai pavaldi V. Putinui, jos dalinių yra Ukrainoje.

Gairės: karas, karas Ukrainoje, Vladimiras Putinas, Viktoras Zolotovas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS