V. Zelenskis: kiekvienas Krymo gyventojas – ukrainietis | kl.lt

V. ZELENSKIS: KIEKVIENAS KRYMO GYVENTOJAS – UKRAINIETIS

Kijevo pozicija Krymo pusiasalio klausimu nesikeičia – ši teritorija turi būti grąžinta Ukrainai, pareiškė Volodymyras Zelenskis.

„Man kiekvienas Krymo gyventojas – ukrainietis. Tai yra mūsų žemė ir mes sieksime, kad ją susigrąžintume“, – Kijeve sakė V. Zelenskis.

Ukrainos prezidentas pabrėžė esąs įsitikinęs, jog Krymas visgi bus grąžintas Ukrainai.

„Žinoma, mūsų pozicija Krymo sugrąžinimo klausimu yra griežtas, žinoma, mes to norime“, – tvirtino prezidentas.

Pasak jo, be sąjungininkų užsienyje paramos, Ukraina ir pati turi padaryti daug, kad susigrąžintų Krymą. V. Zelenskis taip pat pažymėjo, kad Aukščiausioje Radoje jau yra keli įstatymų projektai, susiję su Krymu, kuriuos būtina svarstyti.

2014 m. Rusija aneksavo Krymą. Tarptautinė bendruomenė nepripažįsta Krymo Rusijos teritorija, Rusijai dėl pusiasalio aneksijos yra įvestos sankcijos.

Asmeniškai rūpinsis kalinių apsikeitimu

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis asmeniškai rūpinasi kalinių apsikeitimu tarp Ukrainos ir Rusijos ir tikisi, kad pirmieji rezultatai bus matomi jau artimiausiomis dienomis.

Paklaustas, kada įvyks apsikeitimas kaliniais, V. Zelenskis pabrėžė: „Aš asmeniškai šiuo klausimu rūpinuosi. Dirbu ties tuo jau du mėnesius.“

Pasak prezidento, jis pažadėjo sugrąžinti Rusijoje įkalintus ukrainiečius, todėl Ukraina turėtų leisti jam tai dirbti savo darbą. V. Zelenskis taip pat leido suprasti, kad tarp apkeičiamų kalinių yra ir 24 pernai lapkritį Kerčės sąsiauryje sulaikyti ukrainiečių jūreiviai, rašo Ukrainos naujienų portalas „Unian“.

„Leiskite man užbaigti savo darbą – aš žadėjau Ukrainos tautai, kad mes sugrąžinsime kalinius, sugrąžinsime jūreivius, užbaigsime karą. Aš asmeniškai tuo užsiimu. Nežinau, kas ten ką kalba, kuo kas užsiima. Leiskite man padaryti savo darbą. Laukiame rezultatų žingsnis to žingsnio. Pirmieji rezultatai bus matomi jau artimiausiomis dienomis. Nenoriu dabar spėlioti, jei galima“, – Tarptautiniame veteranų ir savanorių forume Kijeve kalbėjo V. Zelenskis.

Penktadienį į Kijevą atvyko Rusijos Federacijos įgaliotinė žmogaus teisių klausimams Tatjana Moskalkova. Jos atvykimas į Ukrainą paskatino kalbas apie tai, kad artimiausiu metu gali įvykti plataus masto apsikeitimas kaliniais tarp Rusijos ir Ukrainos.

Anksčiau rusų laikraštis „Kommersant“, remdamasis informuotais šaltiniais, paskelbė, kad iki rugpjūčio pabaigos gali būti apsikeista daugiau nei 60 Ukrainoje ir Rusijoje kalinamų asmenų.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Nu jo

Galejo klounas pasakyti kad visa planeta Žeme yra ukraina:) ir visi žmones hoholai:) Greitai teks gryžti i KВН )

DIEDUKAS

žydra spalva mūsuose,pederastu spalva.Ūkre tikriausiai daug pedikų.

kauniete

putinas,zinoma,yra botokso pripumpuotas grobikas;;bet Krymas simtmeciais yra turku -totoriu ordos palikuoniu zeme.Man patiko jumoras==kad Krymas yra LIETUVOS DIDZIOSIOS KUNIGAIKSHTYSTES..GERAS jumoras ir musu ainiai-proteviai buvo grobikai..bet yra ir dalis tiesos ,,gal ir lietuviu bendruomene ten atrasime???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS