V. Zelenskis: jei kris Ukraina, Rusijos kariai bus prie jūsų – NATO valstybių sienų | kl.lt

V. ZELENSKIS: JEI KRIS UKRAINA, RUSIJOS KARIAI BUS PRIE JŪSŲ – NATO VALSTYBIŲ SIENŲ

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį interviu „Reuters“ sakė, kad Rusija turi nustoti bombarduoti Ukrainos miestus, kol prasidės prasmingos derybos dėl ugnies nutraukimo, nes pirmasis derybų žingsnis davė menką pažangą.

V. Zelenskis paragino NATO nares įvesti skraidymo zonos ribojimus, kad sustabdytų Rusijos oro pajėgas. Tai, pasak jo, būtų tik prevencinė priemonė, jokiu būdu nereiškianti, kad aljansas bus įtrauktas į karą su Rusija.

Ukrainos prezidentas taip pat sakė, kad jo vadovaujama šalis reikalaus teisiškai įpareigojančių saugumo garantijų, jei NATO uždarys duris Ukrainos narystės perspektyvoms.

„Kalbama ne apie NATO šalių įtraukimą į karą. Tiesa ta, kad visi jau seniai buvo įtraukti į karą ir tai padarė tikrai ne Ukraina, o Rusija. Būtina bent jau sustabdyti žmonių bombardavimą ir tada sėsti prie derybų stalo“, – akcentavo jis.

Septintoji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Pasak V. Zelenskio, jei partneriai nėra pasirengę priimti Ukrainos į NATO, nes to nenori Rusija, Ukrainai turėtų parengti bendras saugumo garantijas.

„Labai svarbu žinoti, kad jeigu Ukraina kris, tai visi šie Rusijos kariai bus prie jūsų – NATO valstybių narių sienų... Ir jūs ten susidursite su tuo pačiu“, – sakė Ukrainos prezidentas.

Paklaustas apie savo dienos režimą, jis atsakė: dirbu ir miegu. Žurnalistams pasiteiravus, kiek ilgai išsilaikys jo šalis, V. Zelenskis tvirtai pabrėžė: „Mes neatsilaikome, mes kovojame ir mūsų tauta kovos iki galo. Tai mūsų namai, mes saugome savo žemę, savo namus. Dėl mūsų vaikų ateities. Turime ką ginti, – giname savo teisę gyventi. O ką rusai čia veikia? Jie nesupranta mūsų žmonių, mūsų valstybės, mūsų filosofijos... Jie čia nieko nežino, jie buvo atsiųsti žudyti ir mirti. Savo žemėje esame stipresni, tokiais ir liksime“.

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, NATO, Rusijos kariai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS