V. Zelenskis karą prilygino vakcinacijai: jei nepadedi kitiems, tavo apsauga taps neveiksminga | kl.lt

V. ZELENSKIS KARĄ PRILYGINO VAKCINACIJAI: JEI NEPADEDI KITIEMS, TAVO APSAUGA TAPS NEVEIKSMINGA

  • 0

Rusija į Ukrainos miestus paleido 2960 raketų – tai teroras. Taip pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, kreipdamasis į Seule (Pietų Korėja) vykstančios konferencijos „Azijos lyderystė“ dalyvius, praneša UNIAN.

Anot jo, jei Rusija liks nenubausta, ji savo veiksmus kartos kitose šalyse.

V. Zelenskis pabrėžė, kad Rusijos artilerija įkaitais paima Ukrainos miestus. Anot jo, Rusijos kariuomenė organizuoja puolimus taip, kad jos pabūklai ir raketų artilerija galėtų smogti į gyvenamuosius rajonus.

Prezidentas pabrėžė, kad Rusija prieš Ukrainą taiko raketinį terorą.

„Šį rytą 2960 raketų – tiek Rusija sugebėjo paleisti į mūsų miestus. O pagrindinis raketų taikinys yra civiliniai objektai“, – pridūrė jis.

Anot jo, tai Rusijos taktika, kuria siekiama išvaryti žmones iš mūsų miestų ir priversti kiekvieną ukrainietį pajusti teroristinės valstybės baimę.

V. Zelenskis pabrėžė, kad jokia kita pasaulio valstybė nėra išleidusi tiek pinigų sąmoningai dezinformacijos, sąmokslo teorijų sklaidai, kaip tai daro Rusija. Jis pridūrė, kad Azija nėra laisva nuo Rusijos melo. Kartu jis pabrėžė, kad visos pasaulio šalys turi apsisaugoti nuo tų, kurie masiniu melu bando skleisti savo įtaką.

V. Zelenskis pažymėjo, kad kai Ukraina kreipiasi į ginkluotės partnerius dėl gynybos ir sankcijų prieš teroristinę valstybę sustiprinimo, tai liečia ne tik jų pačių gynybą.

„Tai kaip su vakcinomis: jei nepadedi kitiems žmonėms, turi būti pasirengęs, kad atsiras naujų viruso atmainų, dėl kurių tavo pačių apsauga taps neveiksminga“, – pridūrė jis.

Jis dėkojo Korėjai už paramą.

Gairės: karas Ukrainoje, raketos, Korėja, Volodymyras Zelenskis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS