V. Zelenskis: Rusija žaidžia su ukrainiečių karo belaisvių gyvybėmis | kl.lt

V. ZELENSKIS: RUSIJA ŽAIDŽIA SU UKRAINIEČIŲ KARO BELAISVIŲ GYVYBĖMIS

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį pareiškė, kad Rusija „žaidžia su ukrainiečių belaisvių gyvybėmis“ po to, kai Maksva apkaltino Kyjivą numušus lėktuvą su dešimtimis karo belaisvių.

Maskva pranešė, kad anksčiau trečiadienį vakarinėje Belgorodo srityje netoli sienos su Ukraina numušus karinį transportinį lėktuvą žuvo 74 žmonės – 65 iš jų buvo ukrainiečių karo belaisviai, kurie turėjo būti iškeisti per apsikeitimą belaisviais.

„Akivaizdu, kad rusai žaidžia su ukrainiečių kalinių gyvybėmis, jų artimųjų jausmais ir mūsų visuomenės emocijomis“, – apie incidentą sakė V. Zelenskis sakė vakariniame kreipimesi į savo tautos žmones.

Jis nepatvirtino ir nepaneigė Rusijos teiginių, tačiau sakė, kad tai buvo „labai sunki diena“.

„Turime nustatyti visus aiškius faktus. Kiek įmanoma daugiau, atsižvelgiant į tai, kad lėktuvas buvo numuštas Rusijos teritorijoje, kurios mes negalime kontroliuoti“, – sakė jis socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame vaizdo įraše.

Jis taip pat paragino atlikti tarptautinį tyrimą ir nustatyti katastrofos priežastis.

Rusija iškart dėl incidento apkaltino Ukrainą, pavadinusi jį „teroristiniu aktu“.

Keliuose kruopščiai suformuluotuose pareiškimuose įvairios Kyjivo karinės agentūros patvirtino, kad planuojama apsikeisti belaisviais, ir teigė, kad Rusija yra atsakinga už paimtų ukrainiečių karo belaisvių apsaugą, taip pat pažadėjo toliau atakuoti Rusijos karinius objektus ir lėktuvus Belgorodo srityje.

Tačiau Kyjivas dar nepranešė, ar per katastrofą žuvo ukrainiečių karo belaisviai, ar lėktuvą numušė ukrainiečių ginklai.

V. Zelenskis sakė, kad jis pavedė įvairioms valstybės agentūroms ištirti avariją.

Tuo tarpu Jungtinių Tautų Saugumo Taryba ketvirtadienį susitiks aptarti Rusijos kaltinimų, kad Ukrainos pajėgos numušė rusų karinį transportinį lėktuvą su 65 ukrainiečių kariais, kurie turėjo būti iškeisti per apsikeitimą belaisviais.

Tarybai pirmininkaujanti Prancūzija pareiškime nurodė, kad susitikimas, rengiamas Rusijos prašymu, įvyks ketvirtadienį 17 val. vietos (24 val. Lietuvos) laiku.

Gairės: Volodymyras Zelenskis, karas Ukrainoje, karo belaisviai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS