V. Zelenskis: Rusijai gresia karas | kl.lt

V. ZELENSKIS: RUSIJAI GRESIA KARAS

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį perspėjo, kad po to, kai virš Maskvos buvo numušti trys ukrainiečių dronai, Rusijai gresia karas.

„Pamažu karas grįžta į Rusijos teritoriją – į jos simbolinius centrus ir karines bazes, ir tai yra neišvengiamas, natūralus ir visiškai teisingas procesas“, – sakė V. Zelenskis, apsilankęs Ivano Frankivske Ukrainos vakaruose.

„Ukraina stiprėja“, – pridūrė jis, tačiau perspėjo, kad šalis turėtų pasiruošti naujam energetikos infrastruktūros puolimui žiemą.

„Tačiau turime žinoti, kad kaip ir praėjusiais metais, taip ir šią žiemą Rusijos teroristai gali užpulti mūsų energetikos sektorių ir svarbiausius objektus“, – sakė V. Zelenskis ir pridūrė, kad Ivano Frankivske buvo aptartas pasirengimas visiems galimiems scenarijams.

V. Zelenskis kalbėjo po to, kai anksti sekmadienį virš Maskvos buvo numušti trys ukrainiečių dronai, pranešė Rusijos gynybos ministerija. Per išpuolį buvo apgadinti du biurų pastatai ir trumpam uždarytas tarptautinis oro uostas.

Maskva sekmadienį taip pat pranešė, kad jos pajėgos užkirto kelią Ukrainos bandymui naktį 25 dronais atakuoti Rusijos aneksuotą Krymą.

Sekmadienį užfiksuoti išpuoliai buvo naujausi iš virtinės pastaruoju metu įvykdytų dronų smūgių, įskaitant išpuolius prieš Kremlių ir Rusijos miestus netoli sienos su Ukraina, dėl kurių Maskva kaltina Kyjivą.

GALERIJA

  • V. Zelenskis: Rusijai gresia karas
  • V. Zelenskis: Rusijai gresia karas
  • V. Zelenskis: Rusijai gresia karas
  • V. Zelenskis: Rusijai gresia karas
  • V. Zelenskis: Rusijai gresia karas
Scanpix nuotr.
Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, Rusija, dronų ataka
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS