V. Zelenskis: Ukrainos pajėgos tęsia kontrpuolimą ir žengia į priekį | kl.lt

V. ZELENSKIS: UKRAINOS PAJĖGOS TĘSIA KONTRPUOLIMĄ IR ŽENGIA Į PRIEKĮ

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį pareiškė, kad jo šalies pajėgos tęsdamos kontrpuolimą žengia į priekį, taip atsakydamas kai kuriems Vakarų pareigūnams, kalbantiems, kad ukrainiečių kontrpuolimas einasi pernelyg lėtai.

„Ukrainos pajėgos žengia į priekį. Nepaisant visko, kad ir ką sakytų, mes puolame ir tai svarbiausia. Mes judame“, – socialiniame tinkle „X“ parašė jis.

Baltieji rūmai penktadienį taip pat sakė, kad pastarosiomis dienomis Ukrainos pajėgos padarė pastebimą pažangą tęsdamos kontrpuolimą prieš Rusijos kariuomenę pietiniame fronte.

Mes judame.

Paklaustas apie kritiką, kad per tris mėnesius Kyjivo pietinė kampanija prieš okupacines Rusijos pajėgas nelabai pasistūmėjo į priekį, Baltųjų rūmų atstovas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Kirby (Džonas Kerbis) pripažino, kad kova vyksta lėčiau, nei tikėjosi pati Ukraina.

„Vis dėlto per pastarąsias maždaug 72 valandas pastebėjome, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos pietinėje linijoje padarė pastebimą pažangą“, – žurnalistams sakė J. Kirby. 

Gairės: Volodymyras Zelenskis, karas Ukrainoje, karas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS