Vakarų Ukrainoje – tragedija kelyje: per avariją žuvo 26 žmonės | kl.lt

VAKARŲ UKRAINOJE – TRAGEDIJA KELYJE: PER AVARIJĄ ŽUVO 26 ŽMONĖS

Vakarų Ukrainoje 26 žmonės žuvo antradienį benzinvežiui susidūrus su autobusu ir mikroautobusu per avariją, sukrėtusią karo nualintą šalį, pranešė pareigūnai.

Antradienį vakare per kasdienį vaizdo kreipimąsi prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad „baisi eismo nelaimė“ įvyko vakarinėje Rivnės srityje.

„Susidūrė autobusas, lengvasis automobilis ir benzinvežis. Šiuo metu yra 17 žuvusiųjų, bet aukų gali būti daugiau“, – sakė V. Zelenskis ir išreiškė užuojautą per avariją netekusiems artimų ir mylimų žmonių.

Vėliau vidaus reikalų ministro padėjėjas Antonas Heraščenka patikslino, kad avarijoje dalyvavo keleivinis autobusas, mikroautobusas ir benzinvežis, pranešė naujienų agentūra „Unian“. Jis taip pat minėjo, kad incidentas pareikalavo 27 žmonių gyvybių, bet šis skaičius vėliau buvo patikslintas.

Naujausiais policijos duomenimis, per avariją žuvo iš viso 26 žmonės – 24 keleiviai ir du vairuotojai. Vienuolika autobuso keleivių ir benzinvežio vairuotojas buvo sužeisti.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, į Lenkiją važiavusiame autobuse „Setra“ buvo iš viso 34 keleiviai ir vairuotojas.

Policijos pranešime sakoma, kad dar neatpažinti trijų aukų palaikai ir kad jauniausia auka į Lenkiją važiavusiame autobuse buvo 17 metų.

Policija nustatė, kad avariją sukėlė mikroautobuso „Mercedes-Benz Vito“ vairuotojas – jis lenkdamas išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su benzinvežiu. Šios transporto priemonės žuvusio vairuotojo tapatybė kol kas nenustatyta.

Šis incidentas neatrodo tiesiogiai susijęs su Rusijos karu prieš Ukrainą, besitęsiančiu jau trečią mėnesį. V. Zelenskis savo pranešime tokio ryšio neminėjo.

Pastarosiomis savaitėmis Rusija susitelkė į atakas pietų ir rytų Ukrainoje, bet retkarčiais smogdavo ir vakariniams regionams.

Gairės: Ukraina, avarija, žuvo žmonės, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS