Vakcinų nuo beždžionių raupų – per mažai: kai kurie skiepytis skrenda svetur | kl.lt

VAKCINŲ NUO BEŽDŽIONIŲ RAUPŲ – PER MAŽAI: KAI KURIE SKIEPYTIS SKRENDA SVETUR

  • 7

Beždžionių raupams apimant vis daugiau šalių, po truputį plečiasi vakcinacijos tinklas. Tačiau kai kurios šalys vakcinų vis dar neturi pakankamai, kad patenkintų poreikį. Belgijos piliečiai kerta Prancūzijos sieną, norėdami pasiskiepyti, praneša LNK.

Peteris – vienas iš keliasdešimt belgų, nuo ryto kirtusių Prancūzijos sieną. Į Lilės miestą tik vienu tikslu – ne pramogauti ar apsipirkti, o skiepytis nuo beždžionių raupų.

„Belgijoje nėra vakcinų“, – teigė Peteris.

Norinčiųjų skiepytis eilės – ilgos. Belgijoje skiepijamas tik ribotas žmonių skaičius. Prancūzijoje atvirų durų dieną vakcina – dykai, ir nesvarbu, kurios šalies esi pilietis.

Kol Prancūzija skiepus dalija, patys belgai gūžčioja pečiais, kodėl jų valdžia taip delsia užsakyti papildomų vakcinų. 30 tūkst. beždžionių raupų vakcinos dozių gaus tik rudenį, iki tol Belgijai teks išsiversti su vos 3 tūkst. dozių atsargomis. Be to, Belgijoje pacientui skiriama tik viena vakcinos dozė, o svetur – net dvi.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

„Gėda, nejaugi Belgijos valdžia negali padaryti daugiau? Dabar, sako, vakcinų bus pristatyta spalį. Išties vėlai. Kitaip nei per COVID-19 krizę. Jiems, atrodo, nėra didelės skubos“, – svarstė eilėje pasiskiepyti stovėjęs vyras.

Prancūzai gydytojai sako, kad pas juos belgai itin laukiami, nes virusas nepaiso sienų.

„Atvykusieji pasakoja, kad Belgijoje itin sunkų gauti vakcinų, o virusas nesustoja pasienyje. Mums svarbiausia stabdyti protrūkį“, – skiepų svarbą akcentavo gydytoja Karima Chaouia.

Kai bus imunitetas, visi bus apsaugoti. Belgijoje beždžionių raupais užsikrėtė maždaug 400 žmonių, tad kiekvienas skiepas – svarbus ir neleis virusui toliau plisti.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Rytai

kodėl kodėl, todėl, kad išdykėliai greičiausiai užsikrečia :)

Ryta

O kodėl taip labai svarbu vyrus suskiepyti 30 ir 40ties metų. Kas čia yra per projektas. Gal, kad nesidaugintų. Jie matai nuspręs ką skiepyti. Ir kaip paprastai vėl imunitetą stiprins. Gal, nuspresim patys. Skiepus visi turim daugely metų. O kaip R. Janutiene sakė, kaip žmonės yra negygomi santarų kliniko, nei valgyti duoda, nei gerti, tai Rutos tėtė prigirdytas migdomųjų buvo gydomas kovidineme skyriuje. Tai žmonės mirs, ne nuo raupų o nuo to, Kad ligoninės vygdo po raktu ligoninė užrakintus žmonis. Eutonazija. Kuri lt neyteisinta. Bet naudojama.

XXX

Niekam neidomu....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS