Vengrijoje per avariją žuvo 3 nelegalūs migrantai, dar 11 sužeista | kl.lt

VENGRIJOJE PER AVARIJĄ ŽUVO 3 NELEGALŪS MIGRANTAI, DAR 11 SUŽEISTA

Penktadienį Vengrijos pietuose per susidūrimą kelyje, kurį, policijos teigimu, sukėlė žmonių kontrabandininkas, žuvo trys migrantai ir 11 buvo sužeista.

Susidūrimas įvyko apie 2.00 val. nakties netoli Bocos kaimo, esančio už 122 km į pietus nuo Budapešto, sakoma policijos pranešime.

Automobilis, kuriuo važiavo 15 keleivių, nesustojo prie policijos patikros posto ir kaktomuša susidūrė su kitu automobiliu, o paskui užsiliepsnojo, sakoma policijos interneto svetainėje paskelbtame pareiškime.

Du keleiviai žuvo įvykio vietoje, o trečias mirė vėliau ligoninėje, sakoma pranešime.

Dar 11 žmonių patyrė sužalojimų ir buvo nuvežti į ligoninę.

Vairuotojas, Sakartvelo pilietis, buvo suimtas įvykio vietoje, įtarus jį žmonių kontrabanda ir neatsargumu, sukėlusiu mirtiną eismo įvykį, pranešė policija.

Praėjusią savaitę ministro pirmininko Viktoro Orbano patarėjas sakė, kad 2022 metais Vengrijos sienas jau pasiekė 157 tūkst. migrantų, t. y. gerokai daugiau nei pernai.

Griežtai prieš imigraciją nusiteikęs V. Orbanas praėjusį mėnesį pareiškė, kad dėl tokio padidėjimo steigs naują sienų apsaugos instituciją.

2015 m. V. Orbanas Vengrijos pasienyje pastatė pjaunančios vielos tvoras, kad sulaikytų migrantus, ir vykdė griežtą politiką prieglobsčio prašytojų atžvilgiu, kurią kritikavo teisių gynimo organizacijos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS