Vienas iš „Yandex“ įkūrėjų smerkia Maskvos puolimą Ukrainoje | kl.lt

VIENAS IŠ „YANDEX“ ĮKŪRĖJŲ SMERKIA MASKVOS PUOLIMĄ UKRAINOJE

  • 0

Vienas iš Rusijos technologijų milžinės „Yandex“ įkūrėjų Maskvos karinę intervenciją Ukrainoje ketvirtadienį pavadino barbariška, tapęs vienu iš nedaugelio su Rusija susijusių garsių verslininkų, pasisakiusių prieš konfliktą.

„Rusijos invazija į Ukrainą yra barbariška ir aš kategoriškai jai nepritariu“, – sakoma Arkadijaus Voložo pareiškime.

„Esu pasibaisėjęs dėl žmonių Ukrainoje likimo – daugelis jų yra mano asmeniniai draugai ir giminaičiai, – kurių namai kasdien bombarduojami“, – sakė A. Voložas.

„Aš esu prieš karą“, – pridūrė jis.

2014 metais į Izraelį persikėlęs A. Voložas pernai birželį, kai jam buvo pritaikytos Europos Sąjungos (ES) sankcijos, atsistatydino iš „Yandex“ generalinio direktoriaus pareigų ir pasitraukė iš direktorių valdybos.

Rusijos invazija į Ukrainą yra barbariška ir aš kategoriškai jai nepritariu.

Prasidėjus konfliktui, „Yandex“, pirmaujanti Rusijos interneto bendrovė ir populiariausia paieškos sistema, ne vieną mėnesį susidūrė su nestabilumu, o daug jos darbuotojų išvyko iš šalies.

Naujienų agentūra AFP dėl A. Voložo pareiškimo kreipėsi į „Yandex“, kuri atsakė negalinti nieko komentuoti.

Pernai gruodį ilgametis prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas Aleksejus Kudrinas pareiškė, kad prisijungs prie grupės kaip patarėjas verslo plėtros klausimais ir prižiūrės jos veiklą.

Rusijos valdžios institucijos pastaraisiais metais nuosekliai stiprino interneto, kuris kadaise buvo laikomas paskutiniu šalyje žodžio laisvės bastionu, kontrolę.

Visos pagrindinės žiniasklaidos organizacijos jau priklauso valstybei arba tvirtai laikosi Kremliaus linijos.

Gairės: karas Ukrainoje, Yandex, Rusijos puolimas, Arkadijus Voložas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS