Vokietija pakeitė požiūrį: ruošiasi Rusijos atribojimui nuo SWIFT, Ukrainai siųs ginklus ir raketas | kl.lt

VOKIETIJA PAKEITĖ POŽIŪRĮ: RUOŠIASI RUSIJOS ATRIBOJIMUI NUO SWIFT, UKRAINAI SIŲS GINKLUS IR RAKETAS

Vokietija šeštadienį pranešė atliekanti pasiruošimus Rusijos „tikslingam ir funkcionaliam“ atjungimui nuo tarptautinės tarpbankinių atsiskaitymų sistemos SWIFT, kad būtų apribota galima šalutinė žala.

„Tuo pat metu skubiai dirbame, kad apribotume šalutinę žalą dėl atsiejimo nuo SWIFT, siekiant, kad [ši priemonė] paveiktų tinkamus žmones“, – sakoma užsienio reikalų ministrės Annalenos Baerbock (Analenos Bėrbok) ir ekonomikos ministro Roberto Habecko (Roberto Habeko) bendrame pranešime.

„Mums reikia tikslingo ir funkcionalaus SWIFT apribojimo“, – pridūrė jie.

Mums reikia tikslingo ir funkcionalaus SWIFT apribojimo.

Vokietija šeštadienį nutarė pasiųsti 400 prieštankinių raketų Ukrainai, kovojančiai su Rusijos karine invazija, pranešė vienas šaltinis vyriausybėje.

Šis žingsnis rodo, kad Berlynas atsisako ilgalaikės politikos netiekti ginkluotės konfliktų zonoms.

„Atsižvelgdama į Rusijos puolimą prieš Ukrainą, vyriausybė pasiruošusi pasiųsti labai reikalingų atsargų Ukrainos gynybai“, – sakė vyriausybės šaltinis.

Kiek vėliau pranešta, kad Vokietijos kariuomenė perduos Ukrainai 1 tūkst. prieštankinės ginkluotės ir 500 „Stinger“ klasės žemė-oras raketų, padėsiančių šalies kovoje prieš Rusijos invaziją, šeštadienį pranešė Vokietijos vyriausybė.

Ginklai, kurie bus tiekiami iš kariuomenės atsargų, „bus perduoti Ukrainai taip greitai, kaip įmanoma“, sakoma Vyriausybės pranešime.

Tai ženklus pasikeitimas ligšiolinėje Vokietijos valdžios pozicijoje.

„Šioje situacijoje padėti Ukrainai gintis nuo įsiveržusios (Rusijos prezidento) Vladimiro Putino kariuomenės taip gerai, kaip galime, yra mūsų pareiga“, – sakė Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas).

Jis pabrėžė, kad Vokietija „stovi drauge su Ukraina“.

Pasak Vokietijos kanclerio, invazija į Ukrainą žymi lūžio tašką istorijoje.

Gairės: karas Ukrainoje, vokietija, swift, ginklai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS