Vokietijoje ir Šveicarijoje siautė smarkios vasaros audros | kl.lt

VOKIETIJOJE IR ŠVEICARIJOJE SIAUTĖ SMARKIOS VASAROS AUDROS

Smarkios liūtys, kruša ir stiprūs vėjai pirmadienio vakarą šėlo Vokietijos pietinėje dalyje ir Šveicarijoje, daug kur sukėlė potvynių ir nuplėšė Štutgarto operos teatro stogą.

Pasak policijos ir geležinkelio operatoriaus „Deutsche Bahn“, vanduo užliejo keletą automobilių kelių tunelių, o Vokietijos Štutgarto mieste ir jo apylinkėse buvo sustabdytas geležinkelio paslaugų tiekimas.

Filmuotame reportaže buvo matyti gatvėmis bėgančios vandens upės ir didžiulių ledėkų sudaužyti automobilių stiklai.

Pagalbos tarnybos visose pietinėse Reino krašto-Pfalco ir Badeno-Viurtembergo žemėse pranešė sulaukusios šimtų  skambučių dėl užtvindytų rūsių, nuvirtusių medžių, nuošliaužų ir įstrigusių vairuotojų.

Maždaug 20 val. 30 min. stiprus vėjo gūsis Štutgarte nuplėšė dalį Operos teatro stogo. Tuo metu po teatre vykusio koncerto pastate tebebuvo maždaug 250 žmonių.

Didelę dalį stogo varinių lakštų vėjas nunešė į Operos teatro sodą, naujienų agentūrai AFP sakė vykdantysis direktorius Oliveris Hendriksas.

Žmonės per incidentą nenukentėjo, tačiau teatro darbuotojai tebevertina į pastatą patekusių kelių tūkstančių litrų vandens padarytą žalą, sakė jis.

Šveicarijos naujienų agentūra ATS pranešė, kad Šveicarijos Liucernos kantone esančiame Notvilyje per krušą kai kurių ledėkų skersmuo siekė iki septynių centimetrų.

Fribūro kantone policijos ir ugniagesių brigados sulaukė 300 iškvietimų, per vieną iš jų vyko gelbėti į krušą patekusių 16 mokinių klasės ir dviejų suaugusiųjų.

Šeši mokiniai ir vienas suaugęs asmuo buvo nuvežti į ligoninę.

Mažiausiai penki žmonės buvo sužeisti vokiškai kalbančiuose kantonuose, įskaitant dviratininką, kuris per krušą patyrė galvos traumų, pranešė ATS.

GALERIJA

  • Vokietijoje ir Šveicarijoje siautė smarkios vasaros audros
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS