Vokietijoje įtariamas užsikrėtimas nauja COVID-19 atmaina | kl.lt

VOKIETIJOJE ĮTARIAMAS UŽSIKRĖTIMAS NAUJA COVID-19 ATMAINA

Vokietijos centrinės Heseno žemės pareigūnai šeštadienį pranešė, kad regione nustatytas pirmas įtariamas užsikrėtimo naujo varianto pandeminiu koronavirusu atvejis.

Jeigu ši informacija bus patvirtinta, toks atvejis būtų pirmasis šalyje.

„Labai tikėtina, omikron variantas jau pateko į Vokietiją“, – per „Twitter“ parašė Heseno socialinių reikalų ministras Kai Klose (Kajus Kliozė), turėdamas omenyje COVID-19 sukeliančio viruso atmainą, pirmąkart aptiktą Pietų Afrikoje.

Anot ministro, įtariamas omikron varianto infekcijos atvejis nustatytas iš Pietų Afrikos sugrįžusiam asmeniui. Pasak K. Klose, vėlai penktadienį atlikti testai parodė, kad virusas, kuriuo yra užsikrėtęs šis asmuo, pasižymi „keliomis mutacijomis, tipiškomis omikron [variantui]“.

„Kadangi esama didelių įtarimų, šis asmuo izoliavosi namuose. Visa [viruso genomo] sekoskaita dar nebaigta“, – aiškino ministras.

Heseno sveikatos apsaugos ministerija informavo, kad šis asmuo atvyko į Frankfurto tarptautinį oro uostą, kuris yra judriausias šalyje.

Vokietijos finansų ministras Olafas Scholzas (Olafas Šolcas), ateinantį mėnesį tikriausiai perimsiantis kanclerio postą iš kadenciją baigiančios lyderės Angelos Merkel, šeštadienį pabrėžė, kad jo koalicija „darys viską, kas būtina“, siekiant įveikti koronavirusą ir visas jo atmainas.

„Formuojame atsako į krizę komandą ir rengiame naują, tikslų požiūrį į dabartinius iššūkius dėl koronos ir omikron“, – per tviterį parašė jis.

„Darysime viską, kas būtina. Nėra nieko, kas negali būti svarstoma“, – pridūrė būsimasis vyriausybės vadovas, garsėjant raginimams padaryti vakcinavimą nuo COVID-19 privalomą.

Belgija penktadienį pranešė apie pirmąjį atvejį, kai Europoje buvo patvirtinta pandeminio koronaviruso naujausio varianto infekcija – ji buvo nustatyta iš užsienio grįžusiam nuo COVID-19 nepasiskiepijusiam asmeniui.

Iškilus belgų virusologas Marcas Van Ranstas (Markas Van Ranstas) per „Twitter“ parašė, kad tas asmuo lapkričio 11 dieną grįžo iš Egipto.

Pasaulio sveikatos organizacija penktadienį paskelbė, kad neseniai atrasta COVID-19 sukeliančio viruso atmaina B.1.1.529 yra susirūpinimą keliantis  variantas ir suteikė jam omikron pavadinimą.

Europos Sąjungos sveikatos apsaugos agentūra penktadienį perspėjo, kad omikron varianto keliama grėsmė Europai yra „didelė arba labai didelė“.

ES pareigūnai penktadienį susitarė paraginti visas 27 Bendrijos šalis apriboti oro susisiekimą su keliomis pietinėmis Afrikos valstybėmis. Vokietija tokios politikos jau laikosi.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ups

Bet tai, blemba, tokiu laikotarpiu bastytis po pasauli....niesti viena vieta....sakyciau, cia didieji nusikalteliai ir va juos reikia izoliuoti iki kol baigsis ta velniava.....

Ar taip gali buti?

Ar tik nepaplatina kas tycia nauju shtamu, nes tai labai jau pelningas versliukas, o ir galimybe praretinti zmoniu populiacija?

O

O garlevoi dar nėra naujo kovido žurnaliūgos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS