Vokietijos policija suėmė 3 asmenis, siejamus su gautu įspėjimu apie pavojų Kelno katedrai | kl.lt

VOKIETIJOS POLICIJA SUĖMĖ 3 ASMENIS, SIEJAMUS SU GAUTU ĮSPĖJIMU APIE PAVOJŲ KELNO KATEDRAI

  • 2

Vokietijos policija sekmadienį suėmė tris asmenis, susijusius su gautu įspėjimu apie pavojų Kelno katedrai Naujųjų metų išvakarėse.

Įtariama, kad išpuolį planuojama įvykdyti automobiliu, pranešė vakarinio miesto policija ir pridūrė, kad aplink įvykio vietą sustiprintos saugumo priemonės.

Manoma, kad trys įtariamieji yra susiję su tadžiku, kuris buvo sulaikytas Kūčių vakarą, sakė Kelno policijos viršininkas Johannesas Hermannas (Johanesas Hermanas).

Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės vidaus reikalų ministras Herbertas Reulas (Herbertas Roilas) perspėjo, kad islamistai ir grupuotės šiuo metu yra „aktyvesni nei bet kada anksčiau“.

Pareigūnai pasitelkė tarnybinius šunis, kurie požeminėje katedros automobilių stovėjimo aikštelėje ieškojo sprogmenų, tačiau kol kas nieko įtartino neaptiko.

Nepaisant to, apsaugos priemonės buvo gerokai sustiprintos: nuo šios dienos popietės „katedrai ir Kelno centro gyventojams apsaugoti“ buvo dislokuota apie 1 000 policijos pareigūnų.

H. Reulas pareiškė įsitikinęs, kad Naujųjų metų šventė vyks sklandžiai.

„Manau, kad šiandien Kelne žmonės gali ramiai švęsti“, – sakė jis.

Prieš pat Kalėdas policija su tarnybiniais šunimis apieškojo katedrą, o Kalėdų vakarą maldininkai, norėdami patekti į vidurnakčio mišias, buvo tikrinami.

Jie nepatikslino, kokia grėsmė iškilo, tačiau Vokietijos naujienų agentūra dpa teigė, kad pareigūnai reagavo į perspėjimus apie galimą islamo ekstremistų išpuolį, tačiau nenurodė konkretaus šaltinio.

Kelno policija teigė, kad per Kalėdas ėmėsi atsargumo priemonių, nors pagal turimą informaciją pavojus numatomas Naujųjų metų išvakarėse.

Antradienį policija pranešė, kad Kūčių vakarą Vezelyje, netoli Nyderlandų sienos, buvo atlikta krata viename bute ir sulaikyti penki vyrai. Keturi iš jų buvo paleisti, tačiau policijos pareiškime teigiama, kad 30-metis tadžikas, apie kurį pareigūnai turi nepatikslintos saugumo informacijos, vis dar laikomas siekiant užkirsti kelią pavojui.

Gruodžio 27 dieną Vokietijos pareigūnai pranešė, kad suėmė vieną vyrą, susijusį su gautu įspėjimu apie pavojų Kelno katedrai šventiniu laikotarpiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tai

padekokitnmerkel /stasy/ ir putkai prileide satanystu ir su /fasistais/ neranda sutarymo nes sie ko gero teroristai is mosadsaikos su visom biotehnologijom /paralelzytinio/ pasaulio liuciperformate p=0

tai

ko gero sionsatanystu darbas ir tas vyksta vusur dargi sizulejusiu ohmanu karalystese kur vaiku grobimai tapo norma ppz isgamu poreikims ju /vertybiu/ =0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS