Vokietijos policija sulaikė su dviejų policininkų nužudymu siejamą asmenį | kl.lt

VOKIETIJOS POLICIJA SULAIKĖ SU DVIEJŲ POLICININKŲ NUŽUDYMU SIEJAMĄ ASMENĮ

Vokietijos policija pirmadienį sulaikė 38 metų vyrą, siejamą su incidentu, per kurį du teisėsaugos pareigūnai buvo nušauti per eilinį patruliavimą kelyje šalies vakaruose, naujienų agentūrai AFP sakė vienas policijos atstovas.

Surengus didelio masto gaudynes, įtariamasis buvo sulaikytas Saro krašte. Įtariamojo apklausa „atskleis, ar esama kitų nusikaltimo vykdytojų“, sakė Vakarų Pfalco srities policijos atstovas.

Anksčiau teisėsauga pranešė, kad Vokietijoje vakaruose esančiame Reino krašte-Pfalce per patruliavimą anksti pirmadienį buvo nušauti du policijos pareigūnai.

Incidentas įvyko netoli Kuzelio apie 4 val. 20 min. vietos (5 val. 20 min. Lietuvos) laiku, sakoma Kaizerslauterno policijos pranešime.

Pažymima, kad žuvo 24-erių policininkė ir 29 metų jos kolega. Jie per įprastą patruliavimą sustabdė vieną automobilį, iš kurio vėliau šaudyta.

Po incidento buvo pradėta didelio masto paieškų operacija.

Policija paragino vairuotojus neimti Kuzelio apylinkėse automobilius stabdančių žmonių ir perspėjo, kad bent vienas įtariamasis yra ginkluotas.

Kaizerslauterno policija nurodė išplėtusi paieškas į gretimą Saro kraštą.

Vokietijos policijos sąjunga GdP išreiškė „gilų šoką ir liūdesį“ dėl šio incidento.

„Mūsų mintys yra su kolegų, kurie atlikdami savo pareigas žuvo per smurto aktą, artimaisiais“, – sakė GdP vadovo pavaduotojas Joergas Radekas (Jorgas Radekas).

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Kartais ne lietuvį pagavo ?

Nereikejo vaidint

Kietus

Komunistei \\\\\.../////

padėkokit dėl babajų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS