Vokietijos teismai pradeda nagrinėti pirmuosius ieškinius dėl COVID-19 skiepų | kl.lt

VOKIETIJOS TEISMAI PRADEDA NAGRINĖTI PIRMUOSIUS IEŠKINIUS DĖL COVID-19 SKIEPŲ

  • 8

Vokietijos teismai nuo pirmadienio pradeda nagrinėti ieškinius dėl nepageidaujamų reakcijų, patirtų po skiepijimo nuo koronaviruso, praėjus daugiau nei dvejiems metams po vienos sparčiausių ir plačiausiai taikytos pasaulyje vakcinacijos kampanijų.

2020 metų pradžioje kilus pandemijai, dėl kurios buvo uždarytos sienos ir milijonai žmonių liko įkalinti savo namuose, vakcinų nuo COVID-19 pasirodymas buvo laikomas išsigelbėjimu.

Tačiau dėl šių skiepų, kurie buvo sukurti be galo greitai ir nedelsiant patvirtinti naudoti, keliose šalyse, įskaitant Prancūziją ir Britaniją, pareikštos pretenzijos, ieškovams teigiant, kad vakcinos pakenkė jų sveikatai.

Vokietijoje Hamburgo teismas pirmasis nagrinės bylą, iškeltą vietiniam vakcinų gamintojui „BioNTech“, kuris kartu su JAV milžine „Pfizer“ pagamino pirmąją iRNR vakciną „Comirnaty“.

Teismas nurodė, kad ieškovė teigė, jog po injekcijos patyrė viršutinės kūno dalies skausmą, galūnių patinimą, išsekimą, nuovargį ir miego sutrikimus.

Ji reikalauja 150 000 eurų žalos atlyginimo ir pripažinimo, kad atsakovas privalo atlyginti materialinę žalą, pridūrė teismas.

Jos advokatas Thomas Ulbrichas (Tomas Ulbrichas), kuris taip pat atstovauja dar 250 žmonių panašiose bylose, teigė, kad jo klientai buvo sveiki, kol jiems, kaip teigiama, po skiepų pasireiškė nepageidaujama reakcija.

Jis pažymi, kad jo turimi medicininiai dokumentai patvirtina ryšį tarp vakcinų ir simptomų, kuriuos patyrė jo klientai.

Naujosios kartos skiepai taip pat sukėlė vakcinų skeptikų, abejojančių skiepų saugumu, bangą.

Vokietijos farmacijos sektorių prižiūrintis Paulio Ehrlicho (Paulio Erlicho) institutas (PEI), pranešė apie 338 857 įtariamus šalutinio poveikio atvejus, įskaitant 54 879 sunkias reakcijas iš 192 milijonų Vokietijoje sušvirkštų skiepų injekcijų.

Blogiausiais atvejais „simptomai labai skirtingi – nuo insulto iki trombozės ir širdies ligų“, sakė kitas Vokietijos advokatas Joachimas Cezaris-Prelleris (Joachimas Cezaris Preleris), atstovaujantis 140 klientų, pateikusių panašius ieškinius.

Jis prašo priteisti iki vieno milijono eurų žalos atlyginimą už kiekvieną bylą, tačiau pripažįsta, kad laukiąs sunkus ir ilgas kelias.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Pil.

Visi nukentėjo ne tik tie kurie skirpinosi.Nes virusas ,(nuodai) buvo išleisti iš kinijoje esamos laboratorijos.Apnuodyti visi žmonės.Visi žmonės blogai jaučiasi skiepyti ir neskiepyti ,vaikai ir tie yra pažeisti.Manau tėvai ir darželiuose prižiūrintys vaikus žmonės mato tą.Taip kad kalti turi būti nubausti ir atlyginta žalą turi būti visiem vienodai.

Anonimas

Kvaila ir bažnyčioje muša....

Antivakseris

Vadinasi patys protingiausi , drąsūs yra antivakseriai.Jiems turi būti taip pat piniginės kompensacijos už atimta teisę laisvai judėti ( nes neskiepyti žmonės nebuvo įleidžiami i prekybos centrus,negalėjo laisvai judėti, keliauti )už šmeižtą ir mobingą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS