„Wagner“ teigia į nelaisvę paėmusi Maskvos reguliariųjų pajėgų karį | kl.lt

„WAGNER“ TEIGIA Į NELAISVĘ PAĖMUSI MASKVOS REGULIARIŲJŲ PAJĖGŲ KARĮ

Rusijos privati karinė samdinių bendrovė „Wagner“ pranešė į nelaisvę paėmusi vieną karį iš Maskvos reguliariųjų pajėgų.

„Wagner“ apkaltino šio kario dalinį bandymu pulti jos samdinius Ukrainoje, kur Kremlius, pasitelkdamas į pagalbą šią privačią bendrovę, vykdo plataus masto invaziją.

„Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas jau kelis mėnesius peikia Rusijos kariuomenės būklę ir kaltina Maskvos generolus dėl per didelio prarastų gyvybių skaičiaus.

Tačiau tai pirmas kartas, kai samdinių grupuotė teigia pagrobusi oficialiųjų ginkluotųjų pajėgų karį.

Vėlai sekmadienį J. Prigožinas paskelbė gegužės 17 dienos „Wagner“ ataskaitą, kurioje teigiama, kad Rusijos kariuomenės nariai minavo kelius jo dalinių užnugario zonoje Maskvos okupuotoje Rytų Ukrainoje.

Pranešime priduriama, kad „Wagner“ kovotojams vykdžius išminavimo operacijas, į juos pradėta šaudyti iš reguliariosios kariuomenės pozicijų.

J. Prigožinas „Telegram“ tinkle paskelbė vaizdo įrašą, kuriame rodomas, jo teigimu, į nelaisvę paimtas Rusijos karys, o fone girdimas apklausiančiojo balsas.

„Šoviau į „Wagner“ automobilį“, – sako vyras ir priduria, kad taip pasielgė dėl asmeninių priežasčių. Jis prisistato kaip Rusijos kariuomenės 72-osios brigados pulkininkas leitenantas. Panašu, kad jam sumušta nosis.

Vaizdo įraše nepasakoma, kiek laiko įtariamas karys bus laikomas nelaisvėje ir kokios bus jo paleidimo sąlygos.

„Wagner“ yra apkaltinusi reguliariąją Rusijos kariuomenę neaprūpinant samdinių šaudmenimis. Ši grupuotė vadovavo Maskvos pastangoms užimti Ukrainos rytuose esantį Bachmuto miestą ir gegužės pabaigoje paskelbė tikslą pasiekusi.

Pasak J. Prigožino, „Wagner“ iš esmės pasitraukė iš Bachmuto ir perdavė kontrolę Rusijos kariuomenei.

Jis taip pat apkaltino Rusijos gynybos ministeriją nesugebant tinkamai apginti Rusijos pasienyje esančio Belgorodo regiono, kurį neseniai intensyviai apšaudė ukrainiečiai.

 

 

Gairės: bendrovė Wagner, karas Ukrainoje, Jevgenijus Prigožinas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS