„WikiLeaks“ įkūrėjas J. Assange'as kalėjime susituoks | kl.lt

„WIKILEAKS“ ĮKŪRĖJAS J. ASSANGE'AS KALĖJIME SUSITUOKS

Vyriausybių paslaptis viešinančio tinklalapio „WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as (Džulianas Asandžas) trečiadienį griežto režimo kalėjime Londone turi susituokti su savo sužadėtine Stella Moris (Stela Moris).

50 metų J. Assange'as siekia išvengti išdavimo Jungtinėms ir Valstijoms ir teismo dėl virtinės kaltinimų, susijusių su daugybės įslaptintų, su karais Irake ir Afganistane susijusių JAV karinių ir diplomatinių dokumentų paviešinimu 2010 metais.   

Praėjusią savaitę Jungtinės Karalystės Aukščiausiasis Teismas atmetė prašymą svarstyti jo apeliaciją dėl ekstradicijos, dar labiau priartindamas prie pabaigos šią ilgą teisinę kovą.

J. Assange'as ir S. Moris lapkritį paskelbė apie savo sužadėtuves ir gavo leidimą susituokti Belmaršo kalėjime Londono pietryčiuose, kur jis yra laikomas sugrąžinus jį kardomajam kalinimui.

Grupė „Don't Extradite Assange“ (DEA) paskelbė, kad santuoką įregistruos civilinių aktų registratorius ir kad dalyvaus keturi svečiai, du liudininkai ir du sargybiniai.

Po ceremonijos svečiai iškart turės išvykti.

Britų mados dizainerė Vivienne Westwood (Vivjen Vestvud), seniai remianti australą J. Assange'ą, sukūrė S. Moris vestuvinę suknelę, nurodė DEA.

V. Westwood taip pat parūpino kiltą škotiškų šaknų turinčiam J. Assange'ui.

Ketvirtą dešimtį metų baigianti S. Moris, kuri su J. Assange'u susilaukė dviejų sūnų, lauke prie kalėjimo, dalyvaujant poros šalininkams, perpjaus vestuvinį tortą ir pasakys kalbą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

,

mešlo gabalas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS