Iš žaislų parduotuvės nuolat vagia vaikai: sukūrė net planą, kaip likti nepastebėtiems | kl.lt

IŠ ŽAISLŲ PARDUOTUVĖS NUOLAT VAGIA VAIKAI: SUKŪRĖ NET PLANĄ, KAIP LIKTI NEPASTEBĖTIEMS

  • 2

Vieno Danijos miestelio verslininkai į parduotuvę svarsto nebeįleisti vaikų be suaugusiųjų palydos. Mat, neatsigina vaikų-vagišių. Hornsleto žaislų parduotuvės savininkas skaičiuoja, kad pernai vaikai pavogė prekių už daugiau nei 2 tūkst. eurų. Ir nors vietinė mokykla tikina, besiėmusi veiksmų, tačiau vagystės ne tik kad nesiliauja, bet dar ir dažnėja, praneša LNK.

„Jie vogdavo iš čia, o aš paprasčiausiai su tuo susitaikiau ir visas prekes perkėliau už prekystalio“, – teigė parduotuvės savininkas.

Hornsleto mokyklos direktorius tikina, kad jam ši problema – ne naujiena. Mokykla jau ėmėsi priemonių, kad užkirstų kelią galimoms vagystėms.

„Mūsų pastangos – ilgalaikės, jos turėtų užtikrinti, kad vaikai gerai ir sveikai augtų ir mokytųsi. Kai nutinka vagystė, turime dirbti su aplinkiniais, kad vaikai grįžtų į doros kelią“, – kalbėjo mokyklos direktorius.

Tačiau vagystės tik dar labiau suaktyvėjo. Parduotuvės savininkas tikina, kad vaikai jau yra sukūrę visą planą, kaip vogti nepastebėtiems.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Staiga parduotuvėje vienu metu jų atsiranda daug. Yra daug dalykų, kuriuos jiems tiesiog būtina išbandyti. Jie klausinėja, ką tas daiktas gali padaryti ir kiek kainuoja. Net nespėju susivokti, o jie jau išeina. Tenka tvarkytis. Kai susitvarkome, sužinome, kad kai kurių prekių trūksta“, – teigė parduotuvės savininkas.

Vaikų konsultantai tikina, kad jaunimas dažnai vagia patirdami bendraamžių spaudimą.

„Vaikas dažniausiai stengiasi padaryti geriausia, ką gali konkrečioje situacijoje. Vaikas gali jausti, kad jam būtina pasisavinti kažką, kas yra parduotuvėje, nes nuo to priklauso jo santykis su draugais“, – sakė ekspertas.

Žaislų parduotuvės savininkas tikina, kad jei vagystės nesiliaus, į parduotuvę jis priims tik vaikus su suaugusiais.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Gobsus moka dvigubai

Matyt gaila pinigu ant apsauginio. Tada zinotu, kad vagile tai pardaveja o ne vaikai.

Cha cha cha

Žaislų kainos sukeltos tai vagia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS