Per žemės drebėjimą Japonijoje dingusių žmonių skaičius išaugo iki 323 | kl.lt

PER ŽEMĖS DREBĖJIMĄ JAPONIJOJE DINGUSIŲ ŽMONIŲ SKAIČIUS IŠAUGO IKI 323

  • 0

Per sausio 1-osios žemės drebėjimą Japonijoje dingusių žmonių skaičius pirmadienį smarkiai išaugo – nuo 103 iki 323, rodo vietos valdžios paskelbtas sąrašas.

Dauguma naujai į sąrašą įtrauktų žmonių yra iš Vadžimos – vienos labiausiai nukentėjusių vietovių. Čia dingusiųjų skaičius padidintas nuo 31 iki 281, rodo dokumentas.

Tuo metu žuvusiųjų skaičius išaugo iki 168.

Savaitė po 7,5 balo žemės drebėjimo iškritęs gausus sniegas apsunkina gelbėtojų darbą, nuo išorinio pasaulio vis dar atskirsta daugiau kaip 2 tūkst. gyventojų, o daug daugiau žmonių vis dar neturi elektros ar yra priversti glaustis perpildytose laikinose prieglaudose.

Dėl anksčiau kelias dienas trukusio lietaus padidėjo tolesnių žemės nuošliaužų pavojus, o dėl sniego – kai kur jo iškrito daugiau kaip 10 cm – svorio gali sugriūti daugiau pastatų, įspėjo regiono valdžia.

Išikavos prefektūroje elektros pirmadienį vis dar neturi apie 18 tūkst. namų ūkių, o sekmadienį vandens neturėjo daugiau kaip 66,1 tūkst. namų ūkių.

Daugelis iš 28,8 tūkst. žmonių, prisiglaudusių laikinose valstybinėse prieglaudose, taip pat negauna pakankamai vandens, elektros ir šildymo, praneša žiniasklaida.

„Su nelaime susijusiems mirties atvejams bet kokia kaina turi būti užkirstas kelias. Noriu pagerinti prastas sąlygas prieglaudose“, – transliuotojui NHK sakė Išikavos prefektūros gubernatorius Hiroshi Hase (Hirošis Hasė).

„Svarbiausias prioritetas – gelbėti žmones, likusius po griuvėsiais, ir pasiekti atkirstas bendruomenes“ – sekmadienį per NHK sakė šalies ministras pirmininkas Fumio Kishida (Fumijas Kišida).

Pasak jo, vyriausybė skyrė policijos ir ugniagesių sraigtasparnių, be to, į atkirstas bendruomenes pėsčiomis išvyko karių grupelės.

Japonijoje kasmet įvyksta šimtai žemės drebėjimų, tačiau dauguma jų nepadaro jokios žalos – tai susiję su tuo, kad jau daugiau nei keturis dešimtmečius galioja griežtos statybų taisyklės.

Tačiau nemažai pastatų yra senesni, ypač sparčiai senstančiose bendruomenėse kaimiškosiose vietovėse, tokiose kaip Notas.

Šalis dar prisimena 2011 metais įvykusį stiprų 9 balų povandeninį žemės drebėjimą, sukėlusį cunamį, per kurį žuvo arba dingo be žinios apie 18,5 tūkst. žmonių.

Jis taip pat užtvindė Fukušimos atominę elektrinę ir sukėlė vieną didžiausių branduolinių katastrofų istorijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS