Žiemos stichijos ne tik pridarė problemų, bet ir pareikalavo gyvybių | kl.lt

ŽIEMOS STICHIJOS NE TIK PRIDARĖ PROBLEMŲ, BET IR PAREIKALAVO GYVYBIŲ

  • 0

Ši žiema Europai pažėrė įvairių sunkumų. Vienose šalyse iškrito didžiulis kiekis sniego, kitur – namus siaubiantys potvyniai. Deja, kai kur nepavyko išvengti ir skaudžių nelaimių, nusinešusių gyvybių, praneša LNK.

Jungtinės Karalystės Solihalo miesto gelbėtojų tarnybos skubėjo prie vieno iš ežerų. Čia ant plono ledo žaidę keturi vaikai staiga įlūžo.

„Kai atvyko mūsų ugniagesiai gelbėtojai, daug policijos pareigūnų ir paprastų piliečių buvo vandenyje ir bandė pasiekti ir išgelbėti vaikus. Mūsų specialiai apmokyti ugniagesiai nuplaukė iki vaikų ir juos išgelbėjo“, – gelbėjimo aplinkybes pasakojo ugniagesių atstovas Richardas Stantonas.

Pranešama, kad, deja, iš ledinio vandens ištraukti trys vaikai mirė, o vieno būklė kritinė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Jungtinėje Karalystėje iškritęs sniegas paralyžiavo oro uostus. Atšaukiama, atidedama ir nukreipiama kitur daugybė skrydžių. Dėl prastų orų vėluoja traukiniai, greitkeliuose daugėja avarijų.

Slovakijos rytinėje šalies dalyje prisnigo tiek, kad sniego sluoksnis vietomis siekė 30 cm. Tokios galybės sniego neatlaikė kai kurie medžiai. Kelininkai nespėja valyti kelių, stringa viešasis transportas. Kai kuriose vietovėse paskelbta net nepaprastoji padėtis. Gyventojų paprašyta neiti iš namų, išskyrus kritinius atvejus.

Kroatams problemų pridarė ne sniegas, o liūtys.

„Nuo ryto iki vakaro vanduo pakilo 2 m, bandėme išsaugoti turtą, praėjusi naktis buvo bemiegė. Yra kaip yra, bandome apsaugoti nuo vandens siurbliais ir smėlio užtvankomis, bet, manau, kad nepavyks. Nežinau, ko tikėtis, kraustomės iš proto, visus baldus keliame aukščiau. Stengiamės išsaugoti viską, kas vertinga“, – nevilties apimta kalbėjo vietos gyventoja Usina Budic.

Nuo potvynių kenčiantiems gyventojams padeda net kariuomenė.

Situacija tikrai kelia nerimą.

„Atvyko daugybė tarnybų, tarp jų ir kariai. Šiuo metu turime visą galią, kurios mums reikia, taip pat planuojame dirbti pamainomis, jei reikėtų likti ilgesniam laikui“, – pasakojo Civilinės saugos tarnybos vadovas Damiras Trutas.

Su tokiomis pačiomis problemomis kovoja ir bosniai. Vanduo semia namus, dėl potvynių ir nuošliaužų užblokuoti keli pagrindiniai regioniniai keliai Bosnijos šiaurėje ir šiaurės vakaruose. Kai kuriose vietovėse įvesta nepaprastoji padėtis.

„Situacija tikrai kelia nerimą, žmonės iš mano namo ką tik evakuoti valtimi, daugybė namų apsemti, aš ką tik gavau šiuos apsauginius drabužius, brendu per vandenį, bet kai kur be valties neapsieisi“, – situaciją komentavo vietos gyventojas Seadas Handzicius.

Gelbėtojai skelbia, kad viename miestų vandens srovė nunešė tiltą, deja, stichija pareikalavo gyvybės. Pranešama, kad šalinant nuošliaužą rastas kūnas.

GALERIJA

  • Žiemos stichijos ne tik pridarė problemų, bet ir pareikalavo gyvybių
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS