Žiniasklaida: Rusija įtraukė A. Navalno brolį į ieškomų asmenų sąrašą | kl.lt

ŽINIASKLAIDA: RUSIJA ĮTRAUKĖ A. NAVALNO BROLĮ Į IEŠKOMŲ ASMENŲ SĄRAŠĄ

  • 0

Aleksejaus Navalno, kuris mirė kalėjime praėjusią savaitę, broliui Olegui Navalnui gresia nauji nepatikslinti baudžiamieji kaltinimai, tvirtina valstybinė žiniasklaidos agentūra TASS.

Rusijos vidaus reikalų ministerija įvardijo O. Navalną kaip „ieškomą pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį“, o teisėsaugos agentūros pranešė, kad O. Navalnui pateikti nauji kaltinimai, kurie nurodyti nebuvo.

Kaip skelbia „Forbes“, O. Navalnui baudžiamieji kaltinimai buvo pareikšti ir anksčiau. Jis buvo įtrauktas į ieškomų asmenų sąrašą dar 2022 metais dėl mitingo, kuriame dalyvavo protestuodamas prieš brolio suėmimą 2021 metais. Tada jis buvo apkaltintas koronaviruso pandemijos taisyklių pažeidimu.

Iš pradžių jam buvo skirta vienerių metų lygtinė bausmė, tačiau Rusijos kalėjimo pareigūnai paprašė ją pakeisti kalėjimu, nes jis esą praleido probacijos susitikimus.

Šis prašymas vėliau buvo atšauktas, greičiausiai dėl to, kad baigėsi senaties terminas.

Dabartinė O. Navalno buvimo vieta nežinoma.

Apie A. Navalno mirtį kalėjime, kur aršus Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikas atlikinėjo 19 metų bausmę, buvo pranešta penktadienį. A. Navalnas po pasivaikščiojimo esą pasijuto blogai ir mirė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS