Rusija: Belgorodo srityje nukrito karinis lėktuvas su 65 ukrainiečių karo belaisviais | kl.lt

RUSIJA: BELGORODO SRITYJE NUKRITO KARINIS LĖKTUVAS SU 65 UKRAINIEČIŲ KARO BELAISVIAIS

  • 0

Rusija trečiadienį paskelbė, kad jos vakarinėje Belgorodo srityje, esančioje prie Ukrainos sienos, sudužo karinis transportinis lėktuvas Il-76, kuriuo skrido 65 ukrainiečių karo belaisviai.

Nepatikrintuose vaizdo įrašuose socialiniuose tinkluose matyti didelis lėktuvas, kaip teigiama, Belgorodo srityje, šonu krintantis iš dangaus ir sudūžtantis ugnies kamuolyje.

„Maždaug 11 val. Maskvos (10 val. Lietuvos) laiku Belgorodo srityje per įprastą skrydį sudužo lėktuvas Il-76“, – sakoma Rusijos gynybos ministerijos pareiškime.

„Lėktuve buvo 65 sučiupti ukrainiečių kariuomenės kariai, skraidinti į Belgorodo sritį apsikeitimui, šeši įgulos nariai ir trys lydintys asmenys“, – nurodė ministerija. Jos pareiškimą citavo rusų naujienų agentūra „RIA-Novosti“.

Šios informacijos kol kas neįmanoma patikrinti. Incidento aplinkybės taip pat vis dar neaiškios.

Rusijos Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas trečiadienį apkaltino Kyjivą numušus lėktuvą.

„Jie šaudė į savo karius ore. Savo, – sakė V. Volodinas įstatymų leidėjams plenariniame posėdyje. – Mūsų pilotai, kurie vykdė humanitarinę misiją, buvo numušti.“

Lėktuve buvusių žmonių likimas kol kas nežinomas.

Anksčiau apie Belgorodo srityje sudužusį karinį lėktuvą Il-76 pranešė žiniasklaida, įskaitant nepriklausomą Rusijos portalą „Meduza“.

Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas savo „Telegram“ kanale rašė apie „incidentą Koročos rajone“, į šiaurės rytus nuo regiono sostinės.

„Dabar įvykio vietoje dirba tyrimo grupė ir Nepaprastųjų situacijų ministerijos pareigūnai. Pakeičiau savo darbo grafiką ir išvykstu į rajoną. Visos detalės vėliau“, – sakė V. Gladkovas, neatskleisdamas jokių kitų detalių.

Anksčiau gubernatorius buvo paskelbęs apie raketų pavojų regione, tačiau nebuvo aišku, ar šie du įvykiai susiję.

Kyjivas šių pranešimų oficialiai dar nepakomentavo.

Tuo metu Ukrainos portalas „Ukrajinska pravda“ paskelbė, kad jo šaltinis ginkluotosiose pajėgose patvirtino lėktuvo kritimo faktą, nors anksčiau rašė, kad tai buvo „jų darbas“. Šaltinis Generaliniame štabe tvirtina, kad lėktuvas gabeno raketas S-300.

Abiejose šalyse karo belaisvių klausimas yra opus.

2022 metais Rusija ir Ukraina apkaltino viena kitą subombardavus kalėjimą, kuriame Kremliaus kontroliuojamoje Olenivkoje, rytinėje Ukrainos Donecko srityje, buvo laikoma dešimtys į nelaisvę patekusių Ukrainos kariškių.

Ir Maskva, ir Kyjivas kaltino vieni kitus dėl šio gyvybių pareikalavusio incidento, kurį prezidentas Volodymyras Zelenskis pavadino „Rusijos karo nusikaltimu“.

Gairės: Rusija, Belgorodo sritis, sudužo karinis lėktuvas, karas Ukrainoje, karo belaisviai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS