„The New York Times“ paviešino įrodymus iš Bučos: skerdynes vykdė Rusijos kariai | kl.lt

„THE NEW YORK TIMES“ PAVIEŠINO ĮRODYMUS IŠ BUČOS: SKERDYNES VYKDĖ RUSIJOS KARIAI

  • 0

„The New York Times“ žurnalistai rado vaizdo įrašus, kuriuose matyti, kad Rusijos desantininkai Kyjivo priemiestyje esančioje Bučoje įvykdė egzekucijas, kaip manoma, mažiausiai aštuoniems ukrainiečiams.

Vaizdo įrašuose užfiksuota, kad Rusijos desantininkai su ginklais rankose Bučos gatve į laikinąją Rusijos karių bazę vedasi diržais surištus belaisvius ukrainiečius vyrus. Dalis pastarųjų  bėga susikūprinę, o kai kurie – iškėlę rankas virš galvų.  

Kaip rašo „The New York Times“, tokius vaizdus kovo 4 dieną nufilmavo netoli veiksmo vietos esančiame name buvę liudininkai. „Ten, priešais tvorą, guli įkaitai“, – vaizdo įraše sakė vienas jų.

86-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Liudininkas suskaičiavo, kad iš viso taip buvo vedami devyni vyrai. Belaisviai buvo nuversti ant žemės. Nors vaizdo įrašas baigėsi, liudininkai užsienio žiniasklaidai pasakojo, kad veiksmai ir nesiliovė – pasigirdo šūviai ir iš laikinosios Rusijos kariuomenės bazės belaisviai nebegrįžo.

Po dienos – kovo 5-ąją – bepilote skraidykle užfiksuotas vaizdo įrašas tik patvirtino liudininkų žodžius, nes jame buvo matyti žuvusiųjų lavonai, gulintys ant žemės prie pastato, kur tada įsikūrė minėtoji bazė. Šalia negyvėlių budėjo du Rusijos kariai.

Vienas mirusysis buvo surištomis rankomis. Būtent jo nuotrauka sukrėtė pasaulį balandžio pradžioje. Žinoma, viskam iškilus aikštėn, Rusijos kariai kaltę neigė sakydami, kad nuotraukos ir filmuoti vaizdai – suklastoti bei tėra tik provokacija.

Siekdami išsiaiškinti, kas nutiko šiems vyrams, „The New York Times“ žurnalistai teigė praleidę Bučoje ištisas savaites apklausinėdami civilius liudininkus, kurie išgyveno skerdynių siaubą, policijos bei kariuomenės pareigūnus. Kalbėjosi ir su aukų šeimos nariais. Visi mirusieji buvo civiliai, gyvenę įprastą gyvenimą.

Gairės: karas Ukrainoje, Buča, įrašai, skerdynės Bučoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS