Žuvę Rusijos kariai vežami į laikinus sąvartynus: lavonų kalnai jau siekia dviejų metrų aukštį | kl.lt

ŽUVĘ RUSIJOS KARIAI VEŽAMI Į LAIKINUS SĄVARTYNUS: LAVONŲ KALNAI JAU SIEKIA DVIEJŲ METRŲ AUKŠTĮ

  • 0

Kare žuvusių Rusijos karių kūnai išvežami į laikinus sąvartynus. Lavonų kalnai ten siekia beveik dviejų metrų aukštį, praneša UNIAN.

Norėdama paslėpti savo nuostolius kare, Rusija žuvusius karius įtraukia į „dingusiųjų“ sąrašą.

Kaip liudija nauji okupantų telefoniniai pokalbiai, kuriuos pavyko pasiklausyti Ukrainos saugumo tarnybai, žuvusių rusų kareivių kūnai išvežami į laikinus sąvartynus, kuriuose lavonų tiek, kad jų kalnai siekia beveik dviejų metrų aukštį.

Į tą vietą atveža tūkstančius žuvusiųjų.

„Čia ne morgas, čia sąvartynas. Didžiulis... Aptvertas, ten nieko neįleidžia... Į tą vietą atveža tūkstančius žuvusiųjų. Sąvartyno aukštis kaip žmogaus“, – sakė Rusijos karys savo žmonai.

Pasak jo, šis sąvartynas yra prie pat Donecko, o jo sargybiniai uždirba didelius pinigus, padėdami žuvusiųjų artimiesiems surasti jų palaikus.

Pažymima, kad Rusijos karys, kurio pokalbio buvo klausomasi, apie sąvartyną sužinojo, kai jo draugas ten rado savo brolio kūną.

„Okupantų tėvai, žmonos ir artimieji turėtų pagalvoti, ar jie pasiruošę, kad jų artimuosius draskys šunys? Kad jų kūnai supūs poligone po atviru dangumi?“ – pažymėjo Ukrainos saugumo tarnyba.

Gairės: rusų kariai, lavonai, rusų lavonai, mirę rusai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS