Žuvo Ukrainos karinis patarėjas: sprogo tarp jo gimtadienio dovanų buvusi granata | kl.lt

ŽUVO UKRAINOS KARINIS PATARĖJAS: SPROGO TARP JO GIMTADIENIO DOVANŲ BUVUSI GRANATA

  • 0

Ukrainos kariuomenės vyriausiojo vado artimas patarėjas žuvo, kai pirmadienį sprogo tarp jo gimtadienio dovanų buvusi granata, pranešė pareigūnai.

„Tragiškomis aplinkybėmis žuvo mano padėjėjas ir artimas draugas majoras Henadijus Častiakovas (...) per savo gimtadienį“, – platformoje „Telegram“ pranešė generolas Valerijus Zalužnas, sakydamas, kad „nežinomas sprogstamasis užtaisas sprogo vienoje iš jo dovanų“.

Vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenka „Telegram“ paskelbtame pranešime teigė, kad H. Častiakovas rodė sūnui dovanų gautą dėžutę, kurioje buvo granatos.

„Iš pradžių sūnus paėmė amuniciją į rankas ir pradėjo sukti žiedą. Tada kariškis atėmė granatą iš vaiko ir patraukė žiedą, sukeldamas tragišką sprogimą“, – sakė I. Klymenka.

Anot jo, policija nustatė mirtiną dovaną padovanojusio kareivio tapatybę ir konfiskavo dvi panašias granatas.

Šiuo metu atliekamas tyrimas.

H. Častiakovas turėjo žmoną ir keturis vaikus, sakė V. Zalužnas.

Jis pridūrė, kad nuo 2022 metų vasario, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, H. Častiakovas „visą savo gyvenimą paskyrė Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms ir kovai su Rusijos agresija“.

Nuo tada, kai Maskva įsiveržė į Ukrainą, išpuoliai, nukreipti prieš Ukrainos lyderius, buvo palyginti reti, tačiau buvo keli išpuoliai prieš nacionalistus, dėl kurių Rusija apkaltino Ukrainą.

Balandį sprogus statulėlei su sprogmenimis žuvo 40-metis prokremliškas karo tinklaraštininkas Vladlenas Tatarskis.

Kremlius teigė, kad išpuolį surengė Ukraina, padedama įkalinto Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno šalininkų.

Tačiau stebėtojai teigė, kad sprogdinimo išpuolis gali būti panaudotas siekiant pateisinti tolesnį susidorojimą su kritikais.

Praėjusį rugpjūtį per automobilio sprogimą prie Maskvos, dėl kurio Rusija apkaltino Ukrainą, žuvo žymaus ultranacionalistinio intelektualo duktė Darja Dugina.

Kyjivas šiuos kaltinimus neigė.

Gairės: karas Ukrainoje, vyriausiojo vado artimas patarėjas, žuvo, per gimtadienį, Henadijus Častiakovas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS