Afrikiečio įvartis kauniečius pakėlė į A lygos viršūnę | kl.lt

AFRIKIEČIO ĮVARTIS KAUNIEČIUS PAKĖLĖ Į A LYGOS VIRŠŪNĘ

„2:1“, - ištarė Sergejus Sliva, prieš A lygos rungtynes prognozuodamas kaip sužais „Kauno Žalgiris“ ir Vilniaus „Riteriai“. Buvusio žinomo futbolo arbitro spėjimas pasitvirtino – būtent tokiu rezultatu kauniečiai šeštadienį palaužė sostinės atstovus ir pakilo į A lygos viršūnę.

„Gerai, kad pavyko laimėti, nes po antrojo mūsų įvarčio varžovai ėmė rimtai spausti, bet svarbiausia, kad taškai taupyklėje“, - džiaugėsi Karolis Šilkaitis. „Kauno Žalgirio“ saugas įvarčiu prisidėjo prie trečiosios iš eilės klubo pergalės Lietuvos čempionate.

K.Šilkaitis pasižymėjo jau 3-ąją min., kai po kampinio jis pirmasis suskubo prie kamuolio vartininko  aikštelėje. Per likusį kėlinio laiką kauniečiai ir toliau turėjo teritorinę persvarą, tačiau jos paversti įvarčiu nepavyko. Negana to, pačioje kėlinio pabaigoje rezultatą išlyginti galėjo svečių puolėjas Lukas Kochanauskas, tačiau jo kirtis iš keliolikos metrų buvo vos netikslus.

Visgi iškart po pertraukos tas pats L. Kochanauskas tokios klaidos nekartojo - „Riterių“ spaudimas varžovų aikštės pusėje baigėsi perimtu kamuoliu, Artūras Dolžnikovas gražiu perdavimu į smūgio poziciją išvedė L. Kochanauską, o šis neklydo ir nestipriu, bet tiksliu spyriu rezultatą išlygino – 1:1.

Vis dėlto pusiausvyra mače ilgai nesilaikė, mat jau po kelių minučių Kauno klubas surengė gražią ataką dešiniajame krašte, po kurios sekęs perdavimas į baudos aikštelę surado Philipą Otele, o šis neklydo ir galingu smūgiu į viršutinį vartų kampą pelnė pergalingą įvartį – 2:1. Tai buvo jau trečiasis rezultatyvus nigeriečio kirtis A lygoje. 

Po pergalės A lygos lyderio pozicijoje žengiančio „Kauno Žalgirio“ sąskaitoje yra 9 taškai iš tiek pat galimų. Tokį pat kraitį surinko ir „Panevėžys“. „Riteriai“ per dvejas rungtynes taškų nesurinko.

„Nervingos rungtynės, ypač praleidus įvartį. Tačiau žinojau, kad vaikinai jau ne kartą susidūrė su tokiomis situacijomis ir turėtų padaryti savo darbą. Smagu, kad vėl įmušėme ir atsilaikėme“, - teigė „Kauno Žalgirio“ treneris Rokas Garastas.

„Buvome verti lygiųjų, bet nepavyko. Bandėme spausti ir tai pasiteisino. Žaidėme drąsiau, aktyviau, ypač antrą kėlinį. Nepaisant nesėkmės manau, kad komanda tobulėja, ypač žinant, kad nemžai laiko buvome praleidę be treniruočių“, - kalbėjo „Riterių“ vairininkas Vaidas Sabaliauskas.

GALERIJA

  • S.Sliva
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS