Akistatai su A lygos lyderiais besirengiantys kauniečiai nori tęsti sėkmingą seriją | kl.lt

AKISTATAI SU A LYGOS LYDERIAIS BESIRENGIANTYS KAUNIEČIAI NORI TĘSTI SĖKMINGĄ SERIJĄ

„Kauno Žalgiris“ mėgins įkąsti A lygos (Optibet) čempionato lyderiams. Kauniečiai šią savaitę savo aikštėje priims Marijampolės „Sūduvą“, prieš keletą dienų susigrąžinę antrąją poziciją A lygoje. Pergalės atveju juos nuo suvalkiečių skirtų jau tik trys taškai.

Į buvusias aukštumas kauniečiai pakilo 14-ajame ture pergalingai grįžę į pagrindinę savo aikštę – Futbolo akademijos stadioną Neries krantinėje. Jie minimalia persvara 1:0 palaužė Telšių „Džiugo“ futbolininkus.

„Rungtynių pabaigoje buvo tokių momentų, kurių nenorėtume matyti. Bet tokių sunkumų ir tikėjomės“, - sakė „Kauno Žalgirio“ treneris Rokas Garastas.

Per pirmąsias 45 minutes pavojingų epizodų nesukūrę šeimininkai atkuto antrajame kėlinyje. Po keitimo aikštėje pasirodęs kaunietis Deividas Šešplaukis baudos aikštelėje surado Philipą Otele, prieš kurį baudos aikštelėje taisykles pažeidė P. Survila. Prie 11 metrų žymos stojęs Gratas Sirgėdas smūgiavo nepriekaištingai – tai buvo trečiasis saugo įvartis šiame sezone.

Pasak R.Garasto, per pertrauką jis įvedė keletą pakeitimų, kurie padėjo pakeisti rungtynių eigą.

„Žinojome, ką jis gali ir Deividas tai įrodė jau pirmais lietimais“, - aiškino vairininkas.

„Džiugas“ po tokios nemalonios situacijos nepalūžo ir buvo aktyvus. Nasko Milevas mušė pro šalį, o su tolimu Roko Stanulevičiaus baudos smūgiu susitvarkė Deividas Mikelionis. Trečią pridėto laiko minutę N. Milevas galva numetė kamuolį link Yudai'aus Koike, tačiau japonas pasiuntė kamuolį virš vartų.

„Kauno Žalgiris“ su 28 taškais sugrįžo į 2-ąją vietą. R.Garastas neslėpė, jog 6 iš 7 pastarųjų rungtynių laimėję žalgiriečiai sieks pratęsti pergalių seriją ir ateinantį ketvirtadienį su "Sūduva".

Telšių ekipa, kurios sąskaitoje 12 taškų, žengia 8-oje pozicijoje.

„Visada apmaudu pralaimėti, bet mums, debiutantams, dar trūksta patirties. Tačiau komanda turi eiti toliau pakelta galva, nes žaidėjai turi kuo džiaugtis šį sezoną“, - sakė „Džiugo“ treneris Marius Šluta.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jaška

Maniau tarpklasines rodo!

Roberto Rivelino

Kol kas Žalgiris žaidžia silpniau nei pernai. Jei lyginti su normalesniais užsienio klubais, tai tuomet aplamai, tragedija.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS