Ambicijas sužadino netikėti išbandymai | kl.lt

AMBICIJAS SUŽADINO NETIKĖTI IŠBANDYMAI

"Sakoma, kad charakterį subrandina išbandymai. Turint galvoje, kiek jų teko mums keliaujant į Lietuvą, esame kaip reikiant užsigrūdinę", – teigė Kosta Rikos salės futbolo rinktinės atstovai.

Šią savaitę mūsų šalyje startuosiančio pasaulio salės futbolo čempionato A grupėje Kosta Rikos komanda varžysis su Kazachstano (rugsėjo 12 d.), Venesuelos (15 d.) ir Lietuvos (18 d.) ekipomis.

Kostarikiečiai – 2012, 2016 ir 2021 m. Šiaurės ir Centrinės Amerikos bei Karibų jūros regiono (CONCACAF) čempionai. Šiemet Gvatemaloje surengto turnyro geriausiu žaidėju buvo pripažintas Kosta Rikos rinktinės futbolininkas Milintonas Tijerino.

CONCACAF čempionai į Lietuvą atvyko iš Portugalijos, kur buvo įstrigę dėl COVID-19. Priverstinis karantinas sujaukė komandos pasiruošimą pasaulio čempionatui.

Dėl nesusipratimų su oro bendrove numatytą dieną į Lietuvą negalėjo atskristi septyni Kosta Rikos delegacijos nariai.

"Vos atvykus į Porto miestą, vienam mūsų žaidėjų buvo diagnozuotas koronavirusas, tad teko izoliuotis ne tik jam, bet dar trims futbolininkams ir vienam trenerių štabo specialistui, nors jų testai buvo neigiami.

Atsižvelgus į susiklosčiusią situaciją, dėl netikėto karantino teko atšaukti treniruočių stovyklą Kroatijoje ir ten planuotas kontrolines rungtynes su Saliamono salų, Suomijos, Azerbaidžano bei Italijos komandomis.

Tad nusprendėme padirbėti Portugalijoje – padidinome treniruočių krūvius tai grupei, kuri galėjo sportuoti, be to, sužaidėme trejas draugiškas rungtynes (3:3 su uzbekais, 5:4 nugalėjo Angolos atstovus ir 0:5 pralaimėjo portugalams – red. past.)", – papasakojo Kosta Rikos salės futbolo ekipos vyriausiojo trenerio Carloso Quiroso asistentas Alexas Ramosas.

Tačiau trikdžiai nesibaigė. Anot A.Ramoso, dėl nesusipratimų su oro bendrove iš Portugalijos į Lietuvą rugsėjo 6-ąją negalėjo išskristi penki žaidėjai ir du personalo darbuotojai – jie prie delegacijos Kaune prisijungė kitą dieną.

"Nenumatyti išbandymai sužadino mūsų ambicijas, todėl sutarėme: vien pasirodymu grupėje nesitenkinsime – sieksime ketvirtfinalio", – pabrėžė A.Ramosas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS