A.Novikovo aikštėje dar teks palaukti | kl.lt

A.NOVIKOVO AIKŠTĖJE DAR TEKS PALAUKTI

 

Vis daugiau šalių klubų grįžta į vejas. Pastaruoju metu prie Vokietijos bundeslygos bei antrosios lygos prisidėjo ir Čekijos, Vengrijos, Lenkijos lygų bei taurių turnyrai.

 

Čekijoje mūšiai prasidėjo dar praėjusį savaitgalį, kai atidėtose 23-iojo turo rungtynėse "Teplice" ekipa 2:0 įveikė Libereco "Slovan". Čempionate pirmauja Prahos "Slavia" (61 tšk.). Antradienį „Slavia“ 25-ajame ture išvykoje 1:0 nugalėjo Mlada Boleslavo miestelio ekipą. Artimiausi „Slavia“ persekiotojai „Plzen“ futbolininkai nuo lyderių atsilieka 11 taškų, tiesa, 25-ojo turo mačą su Prahos „Sparta“ jie žaidė trečiadienį vėlai vakare. Garsusis „Sparta“ klubas šio sezono rikiuotėje iki 25-ojo turo buvo surinkęs 35 taškus ir rikiavosi tik 9-as tarp 16 ekipų. Anksčiau pasibaigusiose trečiadienio rungtynėse „Bohemians 1905“ ekipa namuose 4:0 sutriuškino „Teplice“ ir turnyro rikiuotėje atitrūko nuo pastarosios varžovės. „Bohemians 1905“ su 30 taškų žengia 11-ta, o „Teplice“ su 27 taškais - 12-ta. „Ceske Budejovice“ kolektyvas savo aikštėje 0:1 nusileido Libereco „Slovan“ ir su 36 taškais yra 8-as, o „Slovan“ su 39 taškais kvėpuoja į nugarą trečioje vietoje žengiančiam „Jablonec“ klubui (43 taškai). Autsaiderių grupės akistata tarp „Opava“ ir „Karvina“ baigėsi be įvarčių.

Praeitą šeštadienį Vengrijos čempionato (12 klubų) lyderis Budapešto "Ferencvaros" 2:1 nugalėjo Debreceno vienuolikę, o trečiadienį vėlai vakare jau egzaminuos „Ujpest“ komandą. Iki tos akistatos „Ferencvaros“ sąskaitoje buvo 56 taškai per 24 mačus, o artimiausi varžovai „MOL Fehervar“ ir „Mezokovesd-Zsory“ buvo surinkę atitinkamai 50 ir 45 taškus, bet žaidę rungtynėmis daugiau.

Gegužės 29-ąją numatyta atnaujinti Lenkijos futbolo čempionatą. Tarp 16 ekipų pirmauja Arvydo Novikovo atstovaujama Varšuvos "Legia" (51 tšk.), toliau rikiuojasi Glivicų "Piast" (43 tšk.) ir Krokuvos "Cracovia" (42 tšk.). Antradienį „Legia“ jau įbėgo į aikštę Lenkijos taurės turnyro ketvirtfinalyje. Sostinės klubas išvykoje 2:1 įveikė „Legnica“ ekipą, nors nuo 80-osios min. žaidė be pašalinto futbolininko. Nugalėtojams dėl sveikatos problemų A.Novikovas negalėjo padėti. Lietuvis traumą gydysis dar mėnesį.
 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS