„Auksinio kamuolio“ apdovanojimas šiemet nebus įteiktas | kl.lt

„AUKSINIO KAMUOLIO“ APDOVANOJIMAS ŠIEMET NEBUS ĮTEIKTAS

Apdovanojimas „Auksinis kamuolys“ (Ballon d'Or) šiemet nebus įteiktas dėl koronaviruso nulemtų nepaprastų sąlygų, pirmadienį paskelbė ceremoniją organizuojantis žurnalas „France Football“.

Nuo pat 1956 metų, kai pirmąjį tokį apdovanojimą gavo anglas Stanley Matthewsas (Stenlis Metjuzas), „Auksinis kamuolys“ geriausiam pasaulio futbolininkui nebus paskirtas pirmąsyk.

„2020 metais įteikimo nebus, nes, gerai pagalvojus, paaiškėjo, kad nėra įvykdytos visos sąlygos“, – pažymėjo žurnalo redaktorius Pascalis Ferre (Paskalis Ferė).

Dėl kovo mėnesį prasidėjusio koronavirusinės infekcijos COVID-19 protrūkio visos pagrindinės futbolo lygos buvo sustabdytos, o Vokietijos „Bundesliga“ pirmoji atnaujino varžybas už uždarų durų gegužės mėnesį.

„France Football“ teigimu, būtų nesąžininga rinkti geriausią pasaulio žaidėją, nes kai kurios lygos, įskaitant Prancūzijos „Ligue 1“, atšaukė savo sezonus pirma laiko.

P. Ferre taip pat pabrėžė, kad nebūtų teisinga vertinti žaidėjų rezultatus pagal varžybas, sužaistas be žiūrovų.

„Manome, kad tokie išskirtiniai metai negali... būti vertinami kaip eiliniai“, – pridūrė jis.

„Dviejų mėnesių (sausio ir vasario) iš vienuolikos, kurių paprastai reikia nuomonę susidaryti ir nuspręsti, kam turėtų atitikti prizai, yra tikrai per mažai, kad būtų galima atlikti įvertinimą, nepamirštant, kad kitos rungtynės buvo, ar bus, sužaistos neįprastomis sąlygomis (už uždarų durų, su penkiais pakeitimais, per vienerias varžybas sužaidus „Čempionų lygos“ aštuntfinalius)“, – aiškino P. Ferre.

Argentinietis Lionelis Messi (Lionerlis Mesis) pernai laimėjo rekordinį šeštąjį „Auksinį kamuolį“.

Analogiškas moterų prizas, pirmąkart įteiktas užpernai, taip pat atšauktas, kaip ir geriausiam jaunam žaidėjui įteikiamas „Kepa Trophy“ bei geriausio vartininko apdovanojimas „Yashin Trophy“.

„Šis sprendimas, kuris, be abejo, buvo priimtas drauge su visais suinteresuotaisiais asmenimis, mūsų nedžiugina, bet atrodo, kad jis yra atsakingiausias, – nurodė P. Ferre. – Norint apsaugoti tokio apdovanojimo patikimumą ir teisėtumą, reiškia, kad taip pat reikia užtikrinti jo nepriekaištingumą laikui bėgant.“

„France Football“ pridūrė, kad tikisi surengti ceremoniją 2021 metais. Šiemet leidinys ketina organizuoti balsavimą dėl visų laikų geriausios vyrų futbolininkų komandos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS