Auksu kvepia tik atkakliausiems klubams | kl.lt

AUKSU KVEPIA TIK ATKAKLIAUSIEMS KLUBAMS

Lietuvos futbolo pirmojoje lygoje – neregėta intriga. Nors Kauno komandos paskutiniame ture į nieką nebepretenduos, jos taip pat suvaidins savo rolę kovoje dėl medalių.

Trys ekipos: „Panevėžys“, Alytaus „Dainava“ ir Kėdainių „Nevėžis“ šeštadienį išspręs čempionų titulo likimą. Kol kas visų jų šansai realūs, tiesa, geriausi – panevėžiečių ir alytiškių. Panevėžio klubas, dar prieš sezono startą neslėpęs, kad kelia vienintelį tikslą – pirmąją vietą ir kelialapį į aukščiausiąją lygą, turi 55 taškus. Atitinkama buvo ir ekipos komplektacija. Jos sudėtyje – ne vienas žaidimo A lygoje ragavęs futbolininkas, o saugas Paulius Janušauskas yra net šešis kartus tapęs Lietuvos čempionu. Vos taškeliu nuo lyderių atsilieka Alytaus „Dainava“. Buvusio Lietuvos rinktinės saugo Donato Vencevičiaus treniruojami dzūkai viltis apie titulą galėjo palaidoti dar trečiadienį, kai stebuklingai išplėšė pergalę namuose iš Gargždų „Bangos“ rankų. Alytaus stadione svečiai pirmieji įmušė įvartį, kai 27-ąją min. iš toli galingai iššovė Neilas Urba. Alytiškiai nepasidavė, padidino apsukas ir jų pastangas 73 min. vainikavo Tito Vitukyno įvartis. Kai jau atrodė, kad abiems ekipoms teks tenkintis lygiosiomis, kuriozinį epizodą sukūrė „Bangos“ vartininkas Ignas Driomovas. Jis taip nesėkmingai išspyrė valdytą kamuolį, jog pataikė į šalia stovėjusį T.Vitukyną, nuo kurio sviedinys įsirito į vartus.

Pelnę 3 taškus alytiškiai užsitikrino medalius, o „Bangai“ teks labai pasistengti, kad užkoptų bent ant trečiojo pakylos laiptelio. Paskutiniame ture dzūkai savo aikštėje priims vieną silpniausių lygos komandų „Kupiškį“, kurio sąskaitoje - vos  14 taškų po 25 mačų. Tad 3 taškus jie turėtų pasiimti be vargo. Gargždiškiams, svajojat apie medalį, teks palaužti Kauno „Stumbras B“ ekipą, pastaruoju metu demonstruojančią neblogą sportinę formą. Stumbriečiai trečiadienį išvykoje pasidalino po tašką 1:1 su Telšių „Džiugo“ komanda, nors pastaroji, su 42 taškais besirikiuojanti 6-ojoje vietoje, kauniečius lenkia ir trimis pozicijomis ir 6 taškais. Net ir laimėjus „Bangos“ futbolininkų likimas priklausys nuo mačo Kėdainiuose. Ten laukia dar didesnė intriga. „Nevėžis“, sukaupęs 53 taškus, turi šansų iškovoti ir auksą, jei įveiks „Panevėžį“ ir sulauks „Dainavos“ nesėkmės.

Dar viena Kauno komanda NFA paskutiniame ture jau turi garantuotą pergalę, nes paskutiniame ture pas ją turėjo lankytis Klaipėdos „Koralo“ klubas, subyrėjęs ir pasitraukęs iš čempionato. Todėl kauniečiams bus įskaityta techninė pergalė 3:0 ir jie pirmenybes baigs 10-oje vietoje su 27 taškais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS