Baltarusijos futbolininkams virusai - nė motais: žaidžia stebint būriui sirgalių | kl.lt

BALTARUSIJOS FUTBOLININKAMS VIRUSAI - NĖ MOTAIS: ŽAIDŽIA STEBINT BŪRIUI SIRGALIŲ

Europoje beveik neliko futbolo lygų, kurios tęstų sezoną. Savo varžybas jau po pirmojo turo sustabdė ir Lietuvos A lyga. Net Rusijos „Premier“ lyga, dar prieš keletą dienų tęsusi pirmenybes, vis dėlto nutarė padaryti pauzę iki gegužės mėnesio.

Tuo tarpu Baltarusijos aukščiausios lygos čempionatas per patį karantino įkarštį – šiandien iškilmingai startavo. Nors pirmenybių organizatoriams buvo labai nesudėtinga startą atidėti bent keletui savaičių, jie iš principo nepakeitė planų. Maža to, į abu šiandien įvykusius mačus Minske ir Soligorske buvo įleidžiami ir žiūrovai. Minsko „Energetik_BGU“ akistatą su Barysavo BATE stebėjo 730 žiūrovų. Pergalę 3:1 netikėtai šventė ne daugkartinis Baltarusijos čempionas ir nuolatinis Čempionų lygos dalyvis BATE, o šeimininkai.

Soligorske taip pat užfiksuotas netikėtas rezultatas. Viena čempionato favoričių „Šachtior“ ekipa, su kuria Europos taurių turnyre yra žaidusi ir Marijampolės „Sūduva“, 0:1 nusileido svečiams iš Žodino „Torpedo-BELAZ“ klubui. Šią dvikovą vietos „Stroitel“ stadione stebėjo beveik pusantro tūkstančio sirgalių.

Tuo tarpu Baltarusijos futbolo federacijos prezidentas Vladimiras Bazanovas pareiškė žinąs apie pasaulyje siautėjantį koronavirusą ir su tuo susijusį futbolo lygų sustabdymą, tačiau esą Baltarusijos futbolui tai pavojaus nekelia.

„Tai kažkoks burbulo pūtimas, Italijoje, Kinijoje – taip, yra problemų, bet mūsų šalyje skaičiai kitokie, tad ko nors stabdyti nėra reikalo“, - aiškino futbolo vadovas.

Jis patikino, jog federacija prisiima atsakomybę už žaidėjų sveikatą, tiesa, nepatikslino, kuo ta atsakomybė pasireikš. Baltarusio nuomone, pirmenybės vyksta atvirame lauke, tad žiūrovams grėsmė užsikrėsti virusu esą kur kas mažesnė nei uždarose patalpose.

Rytoj čempionatą planuoja pradėti dar keturi klubai, o žiūrovus į rungtynes Breste ir Minske ketinama įleisti tarsi jokio viruso pavojaus nebūtų. Baltarusijos čempionatas, kuriame varžosi 16 komandų, liko vienas paskutiniųjų pasaulyje, dar nesustabdęs varžybų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Baltarusiai be tokie bailiai kaip lietuviai. Jie net vokiečių nebijojo, partizanai savo darė, kai lietuviai iš baimės tirtėjo ir žydus skundė....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS