Bundeslygos sensacija toliau baudžia varžovus | kl.lt

BUNDESLYGOS SENSACIJA TOLIAU BAUDŽIA VARŽOVUS

 

Bundeslyga sugrįžo su trenksmu. Europos futbolo gurmanai, du mėnesius laukę didžiojo futbolo sugrįžimo, šeštadienį turėjo ką švęsti. Gegužės 16-ąją savo pirmenybes atnaujino pirmasis iš didžiųjų žemyno futbolo turnyrų – Vokietijos bundeslygos pirmenybės.

Dėl koronaviruso pandemijos nuo kovo vidurio pristabdytas turnyras iškart padovanojo netikėtų rezultatų. Pastaruosius du mėnesius trečioje vietoje praleidęs Leipcigo „Red Bull“ klubas šeštadienį užleido poziciją Mionchengladbacho „Borussia“ ekipai. Leipcigo komanda savo aikštėje nesugebėjo įveikti (1:1) „Freiburg“ futbolininkų ir atsidūrė laipteliu žemiau (51 taškas, 4 vieta).

Tuo tarpu Mionchengladbacho kolektyvas užtikrintai 3:1 svečiuose įveikė Frankfurto „Eintrach“ ir su 52 taškais vienu lenkia „Red Bull“. Antrojoje vietoje lieka Dortmundo „Borussia“ ekipa (54 taškai), šiandien savo aikštėje net 4:0 nuskalpavusi Gelzenkircheno „Schalke 04“. Pirmąjį įvartį nugalėtojams 29 min. įmušė naujoji bundeslygos žvaigždė Erlingas Haalandas. 19-metis norvegas per 9 mačus jau įmušė net 10 įvarčių. Vėliau dusyk pasižymėjo portugalas Raphaelis Guerreiro, vieną įvartį bei rezultatyvų perdavimą pridėjo belgas Thorganas Hazardas. „Schalke 04“ su 37 taškais iš šeštosios pozicijos, kuri yra paskutinė, garantuojanti vietą kito sezono Europos taurių varžybose – Europos lygos kvalifikacijoje, nusirito į 8-ąją. Ją aplenkė „Freiburg“ (37 taškai, 7 vieta) ir „Wolfsburg“ (39 taškai, 6 vieta), išvykoje 2:1 pranokęs „Augsburg“ kolektyvą.

Sekmadienį varžybų badą nutrauks ir bundeslygos favoritas Miuncheno „Bayern“ klubas. Daugkartinis šalies čempionas ir šiemet gina titulą, nors pirmenybių pradžioje atrodė nekaip, gerokai atsilikinėjo nuo pirmaujančių komandų. Vis dėlto, pakeitę trenerį čempionai ėmė sparčiai kopti į viršų ir galiausiai išsiveržė į priekį. Jų sąskaitoje 55 taškai. 26-ajame ture „Bayern“ sekmadienį svečiuosis kito istorinio klubo - Berlyno „Union“ tvirtovėje. Pastarasis klubas su 30 taškų rikiuojasi 11-as tarp 18 ekipų. Pirmadienį į kovą stos ir penktoji lygos komanda Lėverkuzeno „Bayer“ (47 taškai). Ji viešės pas Brėmeno „Werder“.

Visos rungtynės vyksta be žiūrovų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS