C. Ronaldo vėl pasižymėjo, anglai patyrė pirmą nesėkmę Europos atrankoje per 10 metų | kl.lt

C. RONALDO VĖL PASIŽYMĖJO, ANGLAI PATYRĖ PIRMĄ NESĖKMĘ EUROPOS ATRANKOJE PER 10 METŲ

  • 0

Čekijos futbolininkai nustebino anglus per 2020 metų Europos futbolo pirmenybių atrankos rungtynes penktadienį.

A grupė

Nuo atsarginių suolo į žaidimą įsitraukęs Zdanekas Ondrasekas pelnė pirmą savo įvartį rinktinėje ir nulėmė Čekijos pergalę 2:1 prieš Angliją.

Penktadienį Čekijoje anglų kapitonas Hary Kane'as dar 5-ąją minutę buvo išvedęs į priekį svečius.

Bet Jakubas Brabecas išlygino rezultatą praėjusios keturioms minutėms, o 85 minutę mačo laimėtoją lėmė Z.Ondraseko smūgis dešiniąja koja iš baudos aikštelės.

Jei anglai būtų laimėję, jie būtų užsitikrinę teisę žaisti 2020 metų Europos čempionato atrankoje likus 3 mačams iki turnyro pabaigos.

Prieš mačą Prahoje būta neramumų – čekų policija sulaikė 31 asmenį, kėlusį riaušes Čekijos sostinės centre.

Čekija – Anglija 2:1

Juodkalnija – Bulgarija 0:0

A grupės lentelė:

B grupė

Ukraina ir Portugalija artėja prie 2020 metų Europos čempionato.

Po pergalės 2:0 prieš Lietuvą Charkove ukrainiečiai išlaikė lyderio poziciją, o antroje vietoje žengia Portugalija, penktadienį namie 3:0 įveikusi Liuksmeburgą.

Antrą įvartį šeiminkams pelnė Cristiano Ronaldo.

Tai buvo 94-asis jo įvartis Portugalijos rinktinėje ir 699-asis žaidžiant rinktinėje ir klubuose, bet portugalai neliko visiškai patenkinti.

Liuksmeburgo vartininkas pasistengė, kad Portugalija nelaimėtų tokiu dideliu skirtumu, kokiu nori. Įmuštų ir praleistų įvarčių balansas svarbu C.Ronaldo komandai varžantis su Ukraina, su kuria susitiks pirmadienį.

Trečią vietą grupėje užimantiems Serbijos futbolininkams žūtbūt reikės laimėti pirmadienį Vilniuje, kad išlaikytų galimybes užkopti į vieną iš pirmųjų dviejų pozicijų, kurios suteikia teisę patekti į 2020 metų Europos čempionatą.

Ukraina – Lietuva 2:0

Portugalija – Liuksemburgas 3:0

B grupės lentelė

H grupė

Prancūzija ir Turkija artėja prie Europos čempionato.

Olivier Giroud tapo rungtynių Islandijoje didvyriu, pelnęs vienintelį įvartį, kuriuo Prancūzija išvykoje palaužė artimiausius konkurentus islandus.

Londono „Chelsea“ puolėjas sužaidė tik 101 minutę Anglijos pirmenybėse šį sezoną, bet rinktinėje vėl įrodė savo vertę.

„Tai buvo labai sunkios rungtynės, bet Olivier Giroud įvartis padarė savo darbą“, – pažymėjo Prancūzijos rinktinės puolėjas Antoine'as Griezmannas.

Su 37 įvarčiais rinktinėje O.Giroud dabar jau tik keturiais atsilieka nuo Michelio Platini (41), o daugiau Prancūzijos komandoje yra pelnęs tik Thiery Henry (51).

Kitose šios grupės rungtynėse Andora 1:0 įveikė Moldovą, o tai buvo pirmieji mažytės šalies taškai Europos čempionato atrankos varžybose.

Andora buvo pralaimėjusi 56 Europos atrankos rungtynes, bet Marco Valeso įvartis galva 63-ią minutę tapo istorinis. Andorai buvo lengviau, nes Moldovos žaidėjas Radu Ginsari 55 minutę buvo išvytas iš aikštės dėl antros geltonos kortelės.

Islandija – Prancūzija 0:1

Turkija – Albanija 1:0

Andora – Moldova 1:0.

H grupės lentelė:

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS