„Dainava“ pasipildė brazilu, Šiauliuose žais R. Baravykas | kl.lt

„DAINAVA“ PASIPILDĖ BRAZILU, ŠIAULIUOSE ŽAIS R. BARAVYKAS

  • 0

7 vietą „Optibet A lygoje“ šiuo metu užimanti Alytaus DFK „Dainava“ stiprina savo sudėtį ir į savo gretas pasikvietė gynėją iš Brazilijos Emanuelį Pereira.

Dvidešimtmetis brazilas į Alytų atvyksta iš „Atletico Mineiro“ klubo.

„Tai jaunas žaidėjas, bet atvyksta pas mus iš puikaus Brazilijos klubo. Žinome, kad Brazilijoje gilios futbolo tradicijos ir ten jau nuo mažens formuojami puikūs futbolo įgūdžiai. Neabejoju, kad jau artimiausiose rungtynėse Emanuelis mums padės“, – apie prie komandos prisijungusį gynėją sakė DFK „Dainava“ vyr. treneris Sergejus Kuznecovas.

Naujasis dainavietis Alytaus komandoje debiutuoti galės jau šį sekmadienį centrinėse „Optibet A lygos“ 22 turo rungtynėse. Liepos 16 dieną „Dainava“ LFF stadione susitiks su Vilniaus „Riterių“ komanda.

***

Įsibėgėjant vasaros perėjimų langui Saulės miesto ekipa ir toliau stiprina savo sudėtį. Dar praėjusią savaitę Mindaugo Čepo treniruojamą kariauną papildė Domantas Šimkus, o jau šiandien futbolo akademijos „Šiauliai“ vadovai sėkmingai sukirto rankomis su dar vienu visai Lietuvos futbolo bendruomenei žinomu veidu – Rolandu Baravyku.

2020 metais legionieriaus karjerą pradėjęs futbolo akademijos „Šiauliai“ auklėtinis į Saulės miestą sugrįžo iš aukščiausioje Rumunijos futbolo lygoje rungtyniaujančio Konstancos „Farul“ klubo, su kuriuo šiemet tapo šios šalies čempionu.

Profesionalaus futbolininko karjeros startą šiaulietis pažymėjo uostamiestyje, kuomet debiutavo mūvėdamas Klaipėdos „Atlanto“ spalvomis paženklintus marškinėlius. Vėliau gynėjas persikėlė į Vilniaus „Žalgirį“, su kuriuo 2018 metais tapo LFF taurės laimėtoju.

Po laikotarpio šalies čempionų gretose Rolandas pradėjo legionieriaus karjerą, kai persikėlė į Kipro „Nea Salamis“ ekipą. Vėliau, be paskutinio pusmečio Konstancoje, futbolininkas taip pat rungtyniavo Albanijos „Kukesi“ ir Rumunijos UTA bei „Universitatea Cluj“ komandose.

27-erių futbolininkas taip pat yra ir nacionalinės Lietuvos vyrų rinktinės narys. Gynėjas Vyčio simboliu papuoštus marškinėlius iš viso yra vilkėjęs 35 kartus, per kuriuos spėjo pasižymėti dviem įspūdingais smūgiais į Šiaurės Airijos ir Juodkalnijos rinktinių vartus. Būtent šie atlikti puikūs smūgiai buvo pripažinti gražiausiais 2018 ir 2021 metų įvarčiais.

„Na, žinoma, malonu sugrįžti į savo gimtinę, ypatingai ten, kur augau kartu su taip mylimu futbolu. Kaip sakoma, visur gerai, bet namie – geriausia (šypsosi).

Iš tiesų, tai tiek su šios organizacijos vadovais, tiek su vyriausiuoju komandos treneriu bendravome jau tikrai nemažą laiko tarpą, be to, po sezonų užsienyje ši komanda mane šiltai priimdavo į savo treniruotes ir patį jų procesą, tad prieš priimant šį sprendimą sugrįžti nebuvo sunku.

Ši akademija turi aiškius tikslus, kuriuos noriu padėti pasiekti ir būti šių laimėjimų dalimi. Kalbant apie likusią sezono dalį, neslėpsiu, tikiuosi iškovoti apie šiuo metu garsiai diskutuojamą Saulės miesto ekipos kelialapį į Europos turnyrus ir sėkmę LFF taurėje.

Šiaulių futbolo bendruomenės norėčiau paprašyti ir toliau taip gausiai rinktis į rungtynes ir palaikyti savo miesto komandą, o mes stengsimės padaryti viską, kad Jūsų nenuviltumėme, nes mums kaip žaidėjams kiekvienas iš Jūsų esate lyg papildoma jėga aikštėje, kuri vis tempia mus į priekį pačiais sunkiausiais momentais.

Su nekantrumu laukiu, kada galėsiu užsivilkti geltonai juodus marškinėlius ir ginti šio miesto garbę. Pirmyn, Šiauliai!“,– kalbėjo komandą papildęs R. Baravykas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS