Dentinho prieš UEFA Futsal Čempionų lygą: tokios dvikovos reikalauja visiško žaidėjų atsidavimo | kl.lt

DENTINHO PRIEŠ UEFA FUTSAL ČEMPIONŲ LYGĄ: TOKIOS DVIKOVOS REIKALAUJA VISIŠKO ŽAIDĖJŲ ATSIDAVIMO

„Kauno Žalgirio“ salės futbolo ekipa jau šį vakarą pradės spalio 25–28 dienomis vyksiančias dvikovas UEFA Futsal Čempionų lygos pagrindinio etapo turnyre dėl galimybės patekti tarp 16 geriausių Europos futsal komandų.

Kauno sporto halėje kauniečiai tris dienas rungtyniaus su Kipro, Kosovo ir Suomijos salės futbolo ekipomis, iš kurių tik viena pateks į sekantį Čempionų lygos etapą.

Pasiruošimą salės futbolo sezonui ir Čempionų lygos kovoms „Kauno Žalgirio“ ekipa pradėjo dar rugpjūčio mėnesį. Ekipa Lenkijoje ir Latvijoje dalyvavo turnyruose, kuriuose sužaidė draugiškas rungtynes su įvairiomis salės futbolo komandomis, o pasak vyriausiojo „Kauno Žalgirio“ ekipos trenerio Dentinho, pasiruošimas sezonui buvo labai geras.

„Pasiruošimo metu pavyko sužaisti draugiškas rungtynes su tikrai stipriomis komandomis. Lenkijos ir Latvijos turnyruose rungtynių sunkumo lygis buvo labai panašus į artėjančią Čempionų lygą, todėl galėjome susidaryti vaizdą apie artėjančias europines dvikovas“, – kalbėjo treneris.

Pagrindinio etapo metu „Kauno Žalgirio“ ekipa susirungs su Suomijos „Kampuksen Dynamo“ ekipa ir preliminarų etapą įveikusiomis Kosovo „Prishtina 01“ bei Limasolio „AEL“ futsal komandomis. Vyriausiasis komandos treneris pasakojo, kad sužinojus su kokiais oponentais teks susirungti pagrindinio etapo dvikovose, pradėjo sekti jų žaidimo strategijas.

„Visa informacija, kurią pavyksta gauti apie varžovus, nulemia galutinį kiekvienos dvikovos rezultatą. Turime gerai susipažinti su savo priešininkais, žinoti jų žaidimą, todėl atliekame kiekvienos komandos analizę statistikos ir vaizdo įrašų pagalba“, – pasakojo Dentinho.

Mūsų sirgaliai yra nuostabūs. Į savo rungtynes įtraukiame vis daugiau žmonių ir jų palaikymas mums yra labai svarbus.

 

Spalio 25–26 d. kauniečiai susirungs su Limasolio „AEL“ ir Kosovo „Prishtina 01“ ekipomis. Dvikova su „Kampuksen Dynamo“ komanda įvyks spalio 28 d.

Suomių ekipa ir „Kauno Žalgiris“ vietą pagrindiniame etape gavo burtų traukimo metu. Savo kelionę šių metų Čempionų lygoje Limasolio ir Kosovo ekipos pradėjo nuo preliminaraus etapo, o jų šalies lygose komandoms šį sezoną sekasi puikiai.

„Prishtina 01“ komanda šiuo metu yra Kosovo futsal lygos lyderė ir užimą pirmąją turnyro lentelės vietą. Limasolio „AEL“ ekipa spalio pradžioje laimėjo Kipro Futsal Supertaurę, o savo sezoną pradėjo su dar viena užtikrinta pergale.

Suomijos „Kampuksen Dynamo“ futbolininkai šiais metais savo šalies futsal lygoje startavo su -6 taškais. Sezono pradžioje suomių ekipa patyrė vieną pralaimėjimą ir iškovojo dvi pergales. 

„Tai labai panašaus techninio lygio komandos. Limasolio ekipa turi brazilų žaidėjų, jų komanda laimėjo preliminaraus etapo grupę, kuri buvo tikrai stipri. Puikiai pažįstų Kosovo ekipą, ji turi neįtikėtiną chemiją komandos viduje ir demonstruoja puikius rezultatus. Suomijos komanda visada žaidė pagrindinio etapo turnyruose. Komandą puikiai atnaujino naujas treneris, kuris stipriai motyvuoja savo žaidėjus“, – mintimis apie varžovų ekipas dalijosi Dentinho.

Praėjusiais metais pagrindinio etapo metu Dentinho vadovaujamai „Kauno Žalgirio“ komandai teko susitikti su „Kampuksen Dynamo“ ekipa, kurią žalgiriečiai tąkart įveikė rezultatu 7:0. Tačiau pasak kauniečių stratego, pernai metų rezultatas nebus artėjančių rungtynių rodiklis.

„Dvikova su suomiais bus paskutinės mūsų turnyro rungtynės. Įveikėme juos pernai, bet kiekvienas žaidimas turi savo istoriją ir šios rungtynės bus kitokios. Man patinka dirbti nuo rungtynių iki rungtynių, nes kiekviename mače pasimato skirtingų situacijų, iššūkių ir galimybių“, – kalbėjo Dentinho.

Dvikova su suomiais bus paskutinės mūsų turnyro rungtynės. Įveikėme juos pernai, bet kiekvienas žaidimas turi savo istoriją ir šios rungtynės bus kitokios.

 

„Kauno Žalgirio“ ekipa ruošdamasi Čempionų lygai apgynė LFF Futsal Supertaurę ir startavo Futsal A lygoje, kurioje užtikrintai iškovojo pergales pirmuose keturiuose turuose. Ekipos treneris džiaugėsi, kad savo komandoje turi labai motyvuotų ir neįtikėtinų žaidėjų, kurie atsakingai ruošiasi artėjančioms dvikovoms.

„Norint išlaikyti aukščiausią žaidėjų lygį tokių rungtynių metu, reikia sukurti konkurenciją savo komandoje. Žinoma, tai turi būti sveika konkurencija. Visada galiu pasikliauti savo žaidėjais ir žinau, kad Čempionų lygoje komanda bus geriausios formos, o prireikus atlikti keitimus rungtynių metu – žaidimo lygis nenukris. Tokios dvikovos reikalauja pilno žaidėjų atsidavimo ir pasiruošimo, o mano žaidėjai yra tam pasiruošę“, – kalbėjo „Kauno Žalgirio“ strategas.

Kiekvienas norintysis gali įsigyti bilietus ir išvysti tiek „Kauno Žalgirio“ ekipos dvikovas, tiek viso pagrindinio etapo turnyro kovas Kauno Sporto halėje.

Bilietas į kiekvienos dienos rungtynes perkant atskirai kainuoja 10 eurų, taip pat yra galimybė įsigyti viso turnyro abonementą.

Norintys sutaupyti ir pamatyti visas turnyro rungtynes, gali įsigyti 3 dienų abonementą, kurio kaina vos 20 eurų. Su abonementu salės futbolo sirgaliai galės patekti į visas šešerias rungtynes – kiekvieną dieną vyks po dvi dvikovas.

Kiekvieno apsilankiusio šių metų Pagrindinio etapo turnyro rungtynėse laukia ne tik keturių aukšto lygio ekipų dvikovos, bet ir pramogos, prizai ir gerų emocijų pliūpsnis.

„Mūsų sirgaliai yra nuostabūs. Į savo rungtynes įtraukiame vis daugiau žmonių ir jų palaikymas mums yra labai svarbus. Kaip komandos treneris, tikiuosi, kad visi mus palaikys šių svarbių rungtynių metu. Iš savo pusės padarysime viską, ką galime, kad „Kauno Žalgirio“ ekipa vėl patektų tarp geriausių Europos futsal komandų“, – sakė žalgiriečių treneris Dentinho.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS