Didysis futbolas grįžta į aikštes | kl.lt

DIDYSIS FUTBOLAS GRĮŽTA Į AIKŠTES

Šeštadienį Europos futbolo gurmanai sulauks ilgai lauktos dovanos. Gegužės 16-ąją startuoja pirmasis iš didžiųjų žemyno futbolo turnyrų – Vokietijos bundeslygos pirmenybės. Tiksliau, jos bus tęsiamos po dviejų mėnesių pertraukos, paskelbtos dėl koronaviruso pandemijos.

Nors lietuviškų pėdsakų Vokietijos bundeslygoje istoriškai yra ne vienas, bet pastaraisiais metais mūsų šalies atstovais čia nė nekvepia. Vis dėlto šeštadienio startas bus laukiamas ir Lietuvoje, nes futbolo sirgaliai aukštesnio lygio varžybų laukė nuo kovo vidurio.

Bundeslygos pirmenybės buvo sustabdytos po 25-ojo turo. Jose nėra ryškaus lyderio, tačiau favoritas akivaizdus - Miuncheno „Bayern“ klubas. Daugkartinis šalies čempionas ir šiemet gina titulą, nors pirmenybių pradžioje atrodė nekaip, gerokai atsilikinėjo nuo pirmaujančių komandų. Vis dėlto, pakeitę trenerį čempionai ėmė sparčiai kopti į viršų ir galiausiai išsiveržė į priekį. Jų sąskaitoje 55 taškai – keturiais daugiau nei principinės oponentės – Dortmundo „Borussia“ ekipos kraityje.

26-ajame ture „Bayern“ sekmadienį svečiuosis kito istorinio klubo - Berlyno „Union“ svečiuose. Pastarasis klubas su 30 taškų rikiuojasi 11-as tarp 18 ekipų. „Borussia“ šeštadienį stos į ko gero įdomiausią turo mačą, kai savo aikštėje priims Gelzenkircheno „Schalke 04“. Pastaroji komanda su 37 taškais žengia šeštoje pozicijoje, kuri yra paskutinė, garantuojanti vietą kito sezono Europos taurių varžybose – Europos lygos kvalifikacijoje. „Schalke“ futbolininkams taškai būtini, nes jiems į nugarą kvėpuoja net trys komandos - „Wolfsburg“ ir „Freiburg“ (po 36 taškus) bei „Hoffenheim“ (35).

Savo ruožtu Dortmundo futbolininkai taip pat negali atsipalaiduoti. Juos aršiai persekioja Leipcigo „Red Bull“ (50 taškų), Mionchengladbacho „Borussia“ (49 taškai) ir Lėverkuzeno „Bayer“ (47 taškai).

Trečioje vietoje įsitaisęs Leipcigo klubas šeštadienį priims pajėgią „Freiburg“ ekipą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS