Europos Superlyga po visų šešių Anglijos klubų pasitraukimo ieškos naujos formos | kl.lt

EUROPOS SUPERLYGA PO VISŲ ŠEŠIŲ ANGLIJOS KLUBŲ PASITRAUKIMO IEŠKOS NAUJOS FORMOS

Europos Superlyga anksti trečiadienį paskelbė, kad ieškos naujos formos po visų šešių Anglijos futbolo klubų pasitraukimo.

„Atsižvelgdami į dabartines aplinkybes, iš naujo svarstysime tinkamiausius žingsnius šiam projektui performuoti“, – sakoma Superlygos pareiškime.

12 stipriausių Europos futbolo klubų pirmadienį paskelbė apie naujai kuriamą Europos Superlygą.

Šeši šių klubų yra iš Anglijos, bet visi jie vėliau paskelbė pasitraukiantys. Paskutinis vėlai antradienį tai padarė „Chelsea“.

„Chelsea“ gerbėjai anksčiau antradienį buvo susirinkę prie klubo stadiono Londone „Stamford Bridge“ protestuoti, bet pasirodžius naujienoms apie klubo pasitraukimą ėmė džiūgauti.

Kiek anksčiau pasitraukus „Manchester United“, „Liverpool“, „Arsenal“, „Tottenham“ ir „Manchester City“, Superlygoje lieka šeši klubai: „Real Madrid“, „Barcelona“, „Atletico Madrid“, „AC Milan“, „Inter Milan“ ir „Juventus“.

Reakcija į Superlygą buvo pikta; politikai ir futbolo pareigūnai grasino imtis teisinių veiksmų prieš vadinamąjį purvinąjį tuziną. Šiems klubams buvo pasakyta, kad jie gali netekti teisės žaisti nacionaliniuose ir Europos čempionatuose.

Europos Komisijos pirmininkės pavaduotojas Margaritis Schinas, kuruojantis „europietiško gyvenimo būdo apsaugos“ sritį, pirmadienį pasmerkdamas 12 Europos futbolo klubų planus kurti atskirą Europos Superlygą, sakė: „Privalome ginti vertybinį Europos sporto modelį, pagrįstą įvairove ir įtraukimu.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS