FIFA pasiūlė perkelti atrankos rungtynes iš Rusijos į neutralią teritoriją | kl.lt

FIFA PASIŪLĖ PERKELTI ATRANKOS RUNGTYNES IŠ RUSIJOS Į NEUTRALIĄ TERITORIJĄ

  • 0

Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) sekmadienį sureagavo į Rusijos invazijos į Ukrainą faktą bei į didėjantį tarptautinį spaudimą, nuspręsdama, kad rungtynės, kurias Rusijos komanda turėjo žaisti namuose, bus perkeltos į neutralias teritorijas, o jų metu nebus iškelta Rusijos vėliava ir nebus giedamas šalies himnas.

Pranešimas paskelbtas, kai dvi šalys, patekusios į Pasaulio futbolo čempionatą – Prancūzija ir Anglija, – pareiškė, kad nežais su Rusijos rinktine.

FIFA savo pranešime nurodė, jog ji tęs „dialogą su TOK, UEFA ir kitomis sporto organizacijomis, kad patvirtintų bet kokias papildomas priemones ar sankcijas, įskaitant galimą pašalinimą iš varžybų <...> jei padėtis greitai nepagerėtų“.

Pasak organizacijos, Rusijos komandos atstovaus „Rusijos futbolo sąjungai“ ir nebus naudojama „Rusijos vėliava ar giedamas himnas“.

Visgi Lenkija, kuri Pasaulio čempionato atkrintamųjų varžybų pusfinalyje turėtų sužaisti vienerias rungtynes išvykoje su Rusija, pareiškė, kad toks FIFA sprendimas yra „visiškai nepriimtinas“.

Lenkijos futbolo asociacijos prezidentas Cezaris Kulesza (Cezaris Kuleša) nedelsdamas atmetė FIFA sprendimą.

„Šiandienos FIFA sprendimas yra visiškai nepriimtinas, – tviteryje parašė jis. – Mes nesame suinteresuoti dalyvauti šiame „pasirodyme“. Mūsų pozicija išlieka nepakitusi: Lenkijos rinktinė NEŽAIS su Rusija, kad ir koks būtų komandos pavadinimas.“

Kiek anksčiau sekmadienį Prancūzija, laimėjusi pastarąjį Pasaulio čempionatą Maskvoje, pasiūlė FIFA pašalinti Rusiją.

„Sporto pasaulis, o ypač futbolas, negali likti neutralus. Tikrai neprieštaraučiau Rusijos pašalinimui,“ – pareiškė Prancūzijos futbolo federacijos prezidentas Noelis Le Graetas.

„Tokiomis dramatiškomis aplinkybėmis, kaip kas nors galėtų žaisti futbolą prieš šią šalį,“ – pridūrė jis.

Rusijos ir Lenkijos atkrintamųjų varžybų nugalėtoja dėl vietos Katare įvyksiančiame turnyre susigrums su Švedija arba Čekija. Abi šalys jau pareiškė, kad nežais su Rusija.

„FIFA atsižvelgia į Lenkijos futbolo asociacijos, Čekijos Respublikos futbolo asociacijos ir Švedijos futbolo asociacijos išsakytas pozicijas socialiniuose tinkluose ir jau pradėjo dialogą su visomis šiomis futbolo asociacijomis,“ – pareiškė organizacija.

Paskelbtame pranešime teigiama, kad ieškoma „tinkamų ir priimtinų sprendimų“.

FIFA taip pat pareiškė, kad „palaiko glaudžius ryšius su Ukrainos futbolo asociacija ir Ukrainos futbolo bendruomenės nariais, kurie prašo padėti išvykti iš šalies tol, kol tęsis dabartinis konfliktas“.

Gairės: FIFA, Rusija, Tarptautinė futbolo federacija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS